Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Пепелният цвят на косата, популярен сега, може да се получи само чрез оцветяване. И за да го направят от първото, не става въпрос за всеки експерт. При използването на определени правила обаче е възможно да се постигне успешен резултат дори на къщата.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Азисният цвят дава на жената необичайна оригиналност

На кого се харесва?

Красива и елегантна пухкава коса в модата вече има много години. Разпределяйки собственика с аристократизъм, те не принадлежат на всички жени. При някои те дават на кожата земен и нездравословен нюанс, като обикновено не приписват явни недостатъци. Опитайте се да получите идеална комбинация като сянка за жени с летен цветотип на лицето - бели, сини очи или сиви очи.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Сенки от пепеляв цвят

Започвайки оцветяването, струва си да изберете оттенъци на палитрата, включително 4 основни опции и няколко допълнителни.Изборът на подходящ цвят ще позволи една прическа да съответства по-добре на цялото изображение и да бъде комбинирана с външния вид.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Комплект от пепелни тонове се състои от:

  1. пепеляво-русокос;

  2. светлинна пепелив;

  3. Тъмна пепел, от която се разпределя опцията за кестен-пепел, която стои отделно.

Аси-справедлив кос

Най-добрият вариант ще бъде, ако цветът се получи от белокожите и сините очи. Обаче, решавайки да даде пепеляв сянка на справедлива коса, препоръчително е да гледате обвивка на лицето. Цветът е в състояние да отличи върху него всички петна и петна, като ги прави по-забележим. Той е подходящ и за премахване на сива коса, криейки се в безцветни брави, е по-добре от други. Особено като оцветяване в него ще направи pepelno черно-косата цвят на косата по-естествено.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Тъмна пепел

Zhenshchin когото има тъмно пепел цвят на косата е малко. Фризьорите съветват провеждането на тестовете преди боядисване, състоящ се в обличане на тъмносини дрехи, е най-доброто от всичко за подходяща такава прическа. Ако жената не приеме такъв стил, също така сянката няма да се доближи.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Пепеляво-кафяв

Сянката по-добре се оказва при жени с кафяви коси, които освен това не трябва да подготвят ключалки. Също така цвят, за разлика от другите пепел, се среща в естествена форма. Създаването на необичайно изображение с негова помощ е допустимо за белите жени с:

  • сиво,
  • син,
  • зелени очи.

Pepelno кафяв цвят се счита за популярен, и за получаването му има много видове боя.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Светла пепеляво или пепеляво руса

Такава опция ще е подходяща за жените, които имат сиво коса, сини очи и лека кожа. Успешен начин и за оцветяване на сива коса. Не е подходящ за брюнетки и жени с кафяви коси, чийто вид ще изглежда болезнен в сравнение с естествените.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Как да оцветите косата в домашни условия?

Основното условие е да започнем да рисуваме - първоначално леки пръстени. В други случаи те изискват предварително уточняване. След това е необходимо да се използва боя.

Възможно е да се получат пепеляви нюанси на косата, които са закупили люляк тоник. След като го приложите на прическа, поддържайте дни, след което измийте. Цветът се актуализира редовно - чрез 6-8 процеси на измиване на косата. Появата на тъмните корени се изяснява равномерно, като се използва надеждният и проверен избистряч за четвърт час.

Как да получите добър цвят?

Грешката в хода на оцветяването е в състояние да даде неочакван сянка и да получи жълти или зеленикави пръстени. Повторното оцветяване с използване на специални балсами с виолетово или пепелно оттенък ще помогне да се реши проблема. Препоръчва се да се направи в салона.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Боята на Естел

Има много бои, позволяващи получаването на пепеляв тон. Но списъкът на универсалните марки, подходящи за всяка коса, е ограничен. Сред тях има производство на такива известни марки като L'Oreal и Revlon, а също така и на местна фирма Estelle. Например, Estel Essex 8,1 ashy-fair-haired или Estel Celebrity 7/1.

Грижа за косата преди оцветяване

След като решихме да променим цвета на пепелта, трябва да знаем, че простото боядисване не е достатъчно. Необходимо е да се грижите за пръстените според нуждите. Преди боядисване те са ламинирани, предпазвайки от отрицателно въздействие на химически, след процедурата - за най-доброто запазване на боята върху косата. Други състояния - периодично напускане под формата на специални маски за кожа, храна и магазин.

Подходящ грим

Към новата прическа трябва да отговаря и гримът. Изборът на студени нюанси - сенки от сив или син цвят, розово червило, полупрозрачен руж и лека основа се препоръчва.

Пепел цвят на косата: кестеняв, кафяв

Грижата за пепелявия цвят трябва да е най-правилната

Топлите цветове принуждават собственика на косата да изглежда по-старши. Позволява се да се избере за устни ярък червен нюанс - истината, тя дава на изображение на вулгарност.