Корен от космей от загуба на коса: начин на приложение при домашни условия, преглед на предписанията

Всеки ден косата ни е изложена на набор от отрицателни фактори за външно и вътрешно влияние. Авитаминозата, стрес, постоянно полагане от сешоара и желязото, боядисването, изгарящото слънце не е пълен списък на тези трудности, които те трябва да срещнат. Естествено е, че в даден момент запасите и възможностите на даден организъм за поддържане на здравословното функциониране на фоликулите са ниски и лицето е изправено пред такъв проблем като богатата загуба на коса.

Корен от космей от загуба на коса: начин на приложение при домашни условия, преглед на предписанията

Обикновено този проблем изпреварва рано или късно. Ползата е, хиляди методи как да се борят с косопад и последващата плешивост. Един от най-ефективните и естествени са рецептурите на базата на корен от репей. Това отдавна е надежден инструмент, който не спасява нито един шок. Такова действие на корен се обяснява с неговата структура:

 • Етерични и мазни масла;
 • инулин;
 • протеин;
 • Горчиви вкусове;
 • витамини;
 • танини;
 • мастни киселини;
 • протеин.

Поради това коренът се прилага не само за предотвратяване на плешивост, но и за лечение на набор от различни заболявания. Нейната редовна употреба като основен компонент на маски и балсами прави ботушите силни, устойчиви, брилянтни, наситени с тях, спират дори прогресиращата загуба на коса.

Показания и противопоказания за употреба

Съответно, използването на корен от репей е целесъобразно не само за хората, страдащи от измама и плешивост в различна степен, но и за това, което е в рискова група (при авитаминоза, лоша доставка, повдигнати натоварвания върху организма) Както и за профилактика на различни проблеми с косата.

Противопоказанията за използване на корен на репей се отнасят само до индивидуална непоносимост към неговия организъм. От съществено значение е да се намали концентрацията на основните съставки на експертите да съветват жените по време на бременност и хранене от гърдите.

Характеристики на използване при домашни условия

За да постигнете максималния ефект, е необходимо да следвате няколко прости правила:

1. ако за лечение на богатата косопад или плешивост се използва масло от корен от репей, то преди да се постави върху кожата, то трябва да се затопли на водна баня или в микровълнова фурна до температурата на тялото;

2. важното условие за активизиране на метаболитните процеси във времето, прекарано в маските и примесите за главата, е затопляне. Мембраната и топлият кърпа ще станат катализатор на ефекта на активните агенти;

3. репейът срещу загуба на коса ще подобри свойствата, ако към него добавят други съставки с естествен произход.

Корен от космей от загуба на коса: начин на приложение при домашни условия, преглед на предписанията

Като цяло съдейки по отговорите, за косата изберете масло от репей. Той има фини свойства, освен това, се продава в флакон със специална капачка за присаждане на коса, която е толкова удобна за използване в домашни условия. Смачканият корен се продава във всяка аптека на достъпна цена.

 • Масаж на главата.

Това е един чудесен начин за укрепване на косата чрез корен от репей, за да се спре отнемането им. Малко затоплено масло се нанася от пръстите на кожата върху движенията на масажа. Оръжието трябва да ходи постепенно няколко пъти от цялата пила на главата. Масажът като правило продължава 10-15 минути, повтаря се 2 пъти седмично.

 • Бульон за гаргара на косата.

Подходящ е както за лечение, така и за профилактика на абази. Възможно е да се приготви така: 1 супена лъжица корен от репей се изработва в литър варена вода и се налага 1 час. Главата, която се измива с шампоан, се изплаква с тази инфузия всеки път след измиването. Има набор от възможности за подготовка на такива бульони с добавка на други медикаментозни билки, като календула, нееле, корен на акорус или лайка. Те трябва да бъдат избрани в зависимост от вида и изискванията на косата.

 • Маски, мехлеми, инфузии.

В предписанията за приготвяне на тези средства се използва както суха корен на репей, така и репейско масло.

Корен от космей от загуба на коса: начин на приложение при домашни условия, преглед на предписанията

1. Маз за активиране на височината на тялото на нови косми.

За да го подготви, е необходимо да се напълнят 3 супени лъжици изсушени корени от репей с чаша вряла вода, за да се затварят гъсто, за да се напълнят дни. След този период да се постави бульон на огън и да се уварит на половина. След това филтрирайте и смесете с разтопена свинска мазнина в еднаква степен. Когато полученият бульон се охлади, останалата вода от него трябва да се слее и да се разтрива мехлем в центровете на плешивост пъти - две на седмица в рамките на 2 часа преди измиване на главата.

2. За доставка и укрепване на луковици за коса.

3 супени лъжици от корен на репей, за да попълните 300 мл вода, за да сложите минималния огън за 15 минути. След охлаждане бульон за филтриране и добавете към него 5 супени лъжици масло от морски зърнастец, добре е да се разклати маса. Необходимо е да се прибави смес, като се търка в корени на косата, всеки път за един час преди измиване на главата.

3. Репей за загуба на коса.

Следващата инфузия ще се справи перфектно с проблема. За смесване на 2 части сухи суровини на невен, репей и на едната - корен на акрос и шишарки на хмел. След това, 6 супени лъжици от излятата добавка, запълнете 300 мл варена вода, корк и завийте. След 2 часа настоящ бульон се филтрира. Нанесете движенията на масажа върху главата на кожата, като преди това сте навлажнили пръстите в инфузия.

4. Маска на репей.

Простата рецепта, която по ефективност не е по-ниска от останалите. Лесно е да подготвите маска в домашни условия. За тази цел, за един час преди измиване на главата репей, маслото се затопля до телесната температура, преминава добре върху главата с помощта на масажна четка за засилване на кръвообращението и го нанася веднага върху корените на косата. Ефектът на маската ще бъде по-добър, ако се затвори главата с мембраната и се затопли от една кърпа.

Корен от космей от загуба на коса: начин на приложение при домашни условия, преглед на предписанията

5. Предписание на хранителна маска срещу плешивост.

За да го приготвите, е необходимо да добавите 3 супени лъжици масло от корен от репей, 2 tsps мед, 2 жълтъка и една чаена лъжичка коняк. Всичко правилно да се смесват, да се прилагат на мокра коса и в зона на корени за 20-25 минути, да се затопли, да се измие след време.

6. Изплакване.

Лесно е да се подготви: да се напълни кората на бялата върба и натрошената корен на репей с вряла вода от 1 л, за да се вари най-малко на минималния огън за около 15 минути, за да се филтрира. След постигане от бульон на необходимата температура те могат да изплакнат косата след измиване. Същият бульон може да бъде направен, като се използват сухи листа от нетле, хмел и равнец. Всеки път приготвяме пресен бульон. Отговорите твърдят, че редовното му използване на къщата ще възстанови косата, ще ги направи меки и послушни.

7. Корен на репей за височината на косата.

За да напълните 3 супени лъжици сух корен с 2 чаши преварена вода, да се вари добре, малко се охлади. За да разтриете една по-голяма крушка с фин ренде, изсушете сока и го примесете в съотношение с водка, за да ги добавите към бульон. За да приложите получената смес към кожата на главата, да затоплите мембраната и кърпата, да излезете за 15 минути, за да приготвите бульон от билки за изплакване. Това предписание може да се използва не по-често от два пъти седмично.

Използване на репей за лечение на косата - дълго време, тъй като широко разпространен начин на борба срещу плешивост, изобилно abaissement и други проблеми на къщата. В репей не само ще запази броя на косата, но също така ще ги направи силни, устойчиви на много негативни фактори на влияние. Възможно е да се използва репей за мазна коса и за брави от сух тип.