Желатиново ламиниране на косата в домашни условия

Желатиново ламиниране на косата в домашни условия

Здравейте, скъпи читатели. Наскоро гледах предаване, където разказах и показах как да направя lanimirovaniye на косата. Рецепта е много проста. Исках да опитам тази процедура. Всичко за ламиниране в мен беше у дома, само масло иланг-иланг, аз не исках да купя. Вярно е, че ще поръчам на прах, не искам да купувам евтини масла. Днес ще направя ламиниране само с лавандулово масло. Какво е ламинирането на косата? Ламиниране означава изглаждане на люспи от косми, покриване на пленчока от всяка коса. В тази връзка косата блясък, стават по-тежки, по-лесно да се даде на полагане. Ламиниране не третира косата, а само подобрява външния си вид, прави по-красива, гладка, блестяща и добре поддържана.

Ако имате важна среща, празник, фотосесия и трябва да изглеждате безупречно, а след това да си направите желатиново ламиниране на косата в домашни условия. Не винаги има време и средства за посещение на магазините за красота, но е и изход. Ламиниране много просто да направите къщи. Рецепта за мен днес един, но проверка на себе си, аз също искам да споделя с вас. Много много и много просто, сега сте убедени в това.

Ако косата ви стана помрачена, изгубена естествен блясък и красота, опитайте желатиновата ламиниране на косата. Освен това има маски за блясък на косата, които са лесни за правене и в домашни условия.

Ламинирането е подходящо за всички видове коса. Най-вече тази процедура е подходяща за крехка, тънка, отслабена коса, включително боядисана и наранена коса.

Най-важното е, че имате качествени масла. И желатинът може да бъде закупен във всеки магазин. И тъй като като част от тази процедура масло, е възможно да се нарече това масло ламиниране на косата безопасно.

По-скоро ще са необходими ясни съставки за нас:

  • 5 ml. кокосово масло
  • 1 капка етерично масло от лавандула
  • 2 капки етерично масло иланг-иланг
  • 1 супена лъжица желатин
  • 3 супени лъжици топла преварена вода

Запълваме желатин с топла вода и се оставя за 20 минути. Ако теглото има бучки, ги разтваряйте, загрявате на водна баня. Желатинът трябва да бъде разтворен, тъй като бучките от желатин трудно могат да бъдат изцедени от косата.

Желатиново ламиниране на косата в домашни условия

Междувременно е необходимо да запалите кокосово масло на водна баня. Кокосово масло от мината на любимото косо масло. Кокосово масло възстановява, подхранва, защитава косата. Много добър и проверен ефект за сухата, слаба, отслабена коса. За кокосово масло е възможно да се говори часове. Ако се интересувате от по-подробна информация за кокосово масло, е възможно да прочетете статията в блога "Кокосово масло за коса, приложение". Къде ще намерите отговори на въпросите.

Смесваме запаленото кокосово масло с желатин. Желатинът за нас ще ви помогне да възстановите увредената коса. За сметка на съдържанието на колаген от бял желатин обвива косата тънка plenochka.

Добавяме етерични масла за смесване. Имах само лавандулово масло, затова добавих 3 капки лавандулово масло. Ако имате масло от лавандула и инлан-иланг, добавете 1 капка масло от лавандула и 2 капки масло от иланг-иланг. Маслото a ylang-ylang дава ефект на свикването на пиене на косми, както и лавандуловото масло има положителен ефект върху косата.

Всъщност много ми харесва етерично масло от лавандула. За дълго време го използвам за коса. Правя много обикновена маска от масла и масло от лавандула. Лавандуловото масло прави косата еластична, еластична, брилянтна. По-подробна информация за масло от лавандула може да намерите в статия "Етерично масло от лавандула за коса".

Ние разпределяме една маска равномерно на косата. Искам да кажа, че тази маска е достатъчна, за да разпространя на дългата си коса. Двойната част не трябваше да се прави.

Нанасяме маска върху косата, разпределяме маска на всички дължини, необходимо е всяка коса да е "обвита" с маска. Оставяме маска за 40 минути. Когато поставите маска е желателно да поставите тениска, която не е жалко за замърсяване.

На влажна или да се прилага маска на суха коса? Направих маска върху суха чиста коса.

Желатиново ламиниране на косата в домашни условия

След като начертахме маска, завъртяхме косата и сложихме целофанска шапка, обвихме косата в кърпа. След това измиваме маска. Първо измийте косата от маската с топла вода. Тогава шампоан. Измих една маска от две коси на шампоан. Някак си прочетох, че желатината от косата е зле измита. Имах страхове, но всичко мина по забележителен начин.

Процедурата на ламиниране на косата в домашни условия е достатъчно, за да се направи веднъж месечно. Достатъчно е косата да изглежда здрава, добре поддържана и красива.

Какво иска да се отбележи, че косата стана по-тежка в тази връзка по-равно, че за мен плюс, тъй като имам къдрава коса и аз имаме желание да ги изравняваме през цялото време. Резултатът след процедурата е видим наведнъж. Косата стана блестяща, гладка, по-еластична, с една дума, щастлива съм с процедурата по ламиниране. Направете, процедурата за ламиниране на косата желатин в домашни условия, резултатът много ще ви моля.

И ако имате въпроси, тогава ви предлагаме да гледате видео как да направите ламинация с масло, където всичко е подробно разказано и показано.