Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

В тази статия ще кажа в една toyeriya какви анализи обикновено се предписват при загуба на коса. Не ви препоръчвам да правите тестове! Вижте един лекар - той ще ви каже: ако косата какво naliza да предаде отпада.

Анализът на косата при покой

Много пациенти задават въпроси, които засягат предмет на косопад и анализи:

 • Какво да започнете да изяснявате причините за процеса на отвращение ?;
 • Какви са необходимите анализи за определяне на проблем за загуба на коса ?;
 • Кого да се обърне за консултация при загуба на коса? и т.н.

Диагностиката при загуба на коса е първа стъпка в лечението. Назначаването на изследване трябва да бъде дадено на вашия третиращ трихолог.

Лечението на загуба на коса започва с изследване, когато лекарят получава информация за състоянието на пациента (коса и главата). Анкетата на пациента позволява на лекаря да извлече заключения относно редица фактори, които са необходими за целите на анализа на косопада, диагнозата и изготвянето на програмата за лечение. По-специално, трихологът трябва да знае за вас следното:

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Не забравяйте, че да предписвате анализи и лечение само от лекар!

 • Дали съществува риск от косвена загуба на коса;
 • Какви заболявания сте имали напоследък;
 • Дали има причини за тежък нервен щам, стрес;
 • Като ядете;
 • Като се грижите за косата (шампоани, маски, средства за полагане).

След събирането на анамнезата лекарят препраща пациента, за да направи тестове за косопад. Какви изследвания ще са необходими за лекаря? Всички индивидуално.

Какво да направите тестове при загуба на коса?

Инспекцията при загуба на коса трябва да започне с общия кръвен тест. Тази точка се отнася както за жените, така и за мъжете. Също така, лекарят може да се позове на биохимичен кръвен тест, който ще даде пълна представа за състоянието на вашето здраве.

Представителите на двата пола трябва да направят ултразвуково изследване на щитовидната жлеза.

Жените, които страдат от косопад, трябва да правят тестове в гинеколог-ендокринолог. В 75% от случаите отлагането е причинено от дисбаланс на хормоните.

Кръвните тестове на хормоните при косопад обикновено се правят в следните параметри:

Ако при вас косата силно отпада, причините могат да бъдат свързани с всички вътрешни болести (захарен диабет, разширяване на щитовидната жлеза, анемия, заболявания на надбъбречните жлези и т.н.), недостатък на витамините, вредни химични ефекти.

 • Т3, Т4, TTG;
 • Prolactinum;
 • FSG;
 • LG;
 • Свободен тестостерон-депотум;
 • Progesteronum;
 • DGEA-S.

При косопад тест за кръв на syvorotnochny желязо ще покаже наличието на анемия, която също провокира процес на загуба на коса.

Причините за косопада или защо косата при жените отпада

Това не са следващите съвети, а не следващата статия. На тази страница, включително и в коментарите, ще се опитаме да разберем основните причини за косопад, да намерим изход, да си помагаме взаимно.

Основни причини - сложни и понякога неочаквани.

Ето защо след четене на тази страница и коментари проучване на всички статии на сайта. В теб ще си тръгнеш известно време, но е по-добре, отколкото да станеш плешив.

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Добрият трихолог ще установи причините и ще предпише ефективно лечение

Като цяло, всеки ден губим от няколко десетки до сто кози, понякога това е малко повече, следователно, когато намерим следващата отпаднала коса на възглавница или дрехи, а не винаги придаваме на нея голяма стойност. "Необходимо е да" пием витаминчик ", да се наслаждавате достатъчно на сън, да водите здравословен начин на живот, да правите по-често добра маска за коса и всичко ще премине", - ние се абсорбираме ...

Но, за съжаление, за много жени проблемът с косопада неусетно се превръща в истинска катастрофа, когато от великолепна глава на слуха има само разредени брави. Не без причина на форумите на жените дискусията за болезнен проблем на плешивост е толкова популярна сега. Нека да опитаме малко, за да разберем тази трудна тема, без да рекламираме лъжи и митове.

Скрити проблеми на здравето

Проблеми с косата - сертификатът за това в организма не е такъв, какъвто трябва да бъде. Не без причина красивата актриса Катрин Зета Джоунс казва, че красивата коса е немислима без добро здраве: "Ако косата стана слаба и крехка, тогава да им благодарим, че те ви предупреждават за опасност". Какво да кажем за изобилна скръб!

Така че не бързайте да бягате в магазина за козметика и да купувате различни агенти от измама и за подобряване на височината на косата и т.н. - на първо място, струва си да се справите с общи проблеми на здравето.

Разбира се, ще търсят игла в купа сено не е лесно. Но за начало ще бъде добре да се обърнете към терапевта и да направите всички основни тестове. Сред основните причини за загуба на коса са проблеми със стомаха и червата, включително дисбактериоза. По-сериозни отклонения могат да ви чакат на нивото на ендокринната система. Струва си да се провери, без да се провалят, щитовидната жлеза и половите хормони. Скритият враг може да бъде намерен и в областта на гинекологията - всяка инфекция в организма е готова да повлияе на плътността на главата ви на слуха.

Въпреки това причината за загуба на коса може да бъде и абсолютно в друга, следователно прочетете тази статия напълно, внимателно и замислено.

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Причините за силна загуба на коса могат да бъдат много

Хронично или временно измама?

Причините за силна загуба на коса могат да бъдат много. Също така е необходимо да се обмисли дали е временно дадена болест или вече е станала хронична. Най-честата причина за загуба на коса при жените - хормонални смущения.

Това може да бъде както заболяване, така и резултат от прием на хормонални лекарства, например, на контрацептиви. Антибиотици, химиотерапията може да доведе и до загуба на коса. Но в този случай и след бременност, косата обикновено се възстановява самостоятелно.

Дори злоупотребата със солен вкус при доставката може да причини фокална алопеция и плешивост, все още се забелязва в древността.

Пълна плешивост ?!

Косопадът може да бъде и необратим при атрофия на луковици. Много жени са изправени пред такъв ужасен проблем като андрогенна алопеция. Тази плашеща фраза може да означава както сериозни хормонални реорганизации в организма, така и генетично причинено измама и изтъняване на косата.

Човек се задоволява: плешивостта при жените не се случва пълно, за разлика от мъжете. Просто е невъзможно този проблем да се разглежда самостоятелно - необходимо е да се види лекар - само не от онова, което от думата "лъжа".

Трихологически подход

Лекарите, които се занимават с лечение на коса, се наричат ​​трихилози. Ако по-рано не знаехме нищо за такива експерти, тогава женските списания още по-често ни препоръчват да се обърнем към трихилозите. Тези мистериозни хора могат да ни помогнат и дали могат?

Трихилолози от добра клиника или лаборатория ще извършат диагностика на състояние на коса, главата, косми. Те ще изследват косата и луковицата под микроскоп, ще измерват дебелината на косата и ще ви представят общата ситуация с косата. Възможно е, че неправилно сте се грижили за косата и дори не сте си помислили кой вид коса при вас, вид кожа на главата и други важни въпроси, които могат индиректно да повлияят на измамата.

Ето защо инспекцията на добрия и честен трихолог може значително да улесни живота ви и да даде намек, че е по-добре да избирате от широк спектър от агенти от загуба на коса и за грижи за тях. Но …

Трихологически лъжи. Първо опитайте, след това се доверете! "

Не е толкова лесно да се намери добър трихилог. Днес красотата е сфера на бизнеса и индустрията на спечелване на по-големи пари, затова много "експерти", за съжаление, са насочени само към получаване на печалба. В резултат на това може да ви предложим много скъпо лечение и без гаранции, защото тук те не могат просто да бъдат.

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Подхождате отговорно към избора на лекуващия хълм

Много клиники убеждават за ефективността на методите за лечение на загуба на коса. Тя може да бъде nyxes на витамини B главата кожа, масаж, втриване на лосиони и специални агенти.

Всичко това е много скъпо и често не е наистина ефективно. Често се оказва, че истинският проблем на косопада, както вече стана възприеман, се състои в нещо абсолютно друго. Добрият експерт трябва първо да ви помогне да се справите със здравето, да се опитате да установите причината, да се позовавате на анализи.

Понякога добри експерти могат да бъдат намерени в департамента по дерматология на медицинските училища.

И все пак, трябва да се възползвате от такъв метод като масаж на главата (като имате предвид противопоказанията) предимство за подобряване на притока на кръв към косата. Работи много силно.

себорея

Една от честите причини за загуба на коса са проблеми с кожата на главата, а именно себорея. Ще се опитаме да сортираме каква невота.

Себореята е неправилна операция на мастните жлези, следователно се появяват пърхот, мазна кожа на главата, екдизия, сърбеж и дори псориазис. Себореята се случва суха или мазна, но също така и другата може да доведе до плешивост, загуба на коса. Ако порите са запушени, крушката не може нормално да функционира и косата бавно става по-тънка.

Същите проблеми в организма, но може би и само погрешно грижи за главата на слуха могат да бъдат причина за тези проблеми. Както и да е, агентите за грижа за кожата и косата трябва да бъдат променени.

В същото време помислете за една проста референция: измийте главата с топла вода. От гореща вода състоянието на косата и зрението може да се влоши. Това се отнася и за електрическа сешоар за коса: или не го използвайте, или държите на сантиметри 20 cm от косата или повече.

Не вярвайте на "магическите" агенти

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

При проблеми с косата на първо място е необходимо да се диагностицира sostoayaniye на целия организъм

Днес е възможно да се намери огромен брой "чудодейни" агенти, които "ще ни излекуват" от светлината в аптеките. Но преди да слушате съветите на несполучливи лекари или рекламодатели и да прибързвате да купувате "магически" шампоани и лосиони, най-добре е да направите разследването в края на краищата. Има смисъл да обсъждате агент, който ви е необходим с лекаря, на когото имате доверие.

Освен това е полезно да поискате от този или онзи агент за лечение на коса при познати, а също и да търсите информация за агенти в Интернет и да разгледате няколко форума, за да прочетете отговорите и съветите на съюзниците в нещастие. Във всеки случай, какво ви е предложено, не вярвайте на "магическите" агенти - опитайте се да анализирате, да търсите информация от различни източници, ползата за тях е недостатък, който не се усеща днес. С някои агенти, продавани в аптека и активно рекламирани, е необходимо да бъдете особено внимателни!

Агенти, които съдържат I minoksidit го (или аз pinotsidit също диазоксид) и наистина може да стимулира височината на тялото на косата. Въпреки това при прекратяване на приемането, резултатът може да бъде загубен!

Освен това реакцията на различни хора към подобни агенти се различава. На някой коса започват да се отказват дори по-силни ... По този начин с "чудодейни" агенти е необходимо да бъдем много и много внимателни.

Да растат тънки и плешиви ?!

Всички искаме да бъдем тънки като момичета на корици на списания и дори ужасяващи истории за изтриване на модели не винаги ни спират по пътя към скъпоценната слабост. Не трябва обаче да забравяте, че добрата коса - едно от основните предимства на всяка красива жена и неправилно следвайки начин на гладуване, рискуваме да загубим този коз.

Остър намаляване на теглото, недохранване - особено в ранна възраст - всичко това просто не може да бъде отразено в състояние на коса. Ето защо, преди да отиде на диета, по-добре е да се консултирате с лекар, в противен случай резултатите могат да бъдат пагубни.

Най-тайната причина

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Остър намаляване на теглото, недохранване - особено в ранна възраст - всичко това просто не може да бъде отразено в състояние на коса

Не по-малка вреда на косата ни се извършва от стрес. Депресиите, преживяванията, депресията - всичко това може много сериозно да засегне състоянието на главата ни. Понякога ние не познаваме комуникацията за загуба на коса и отложеното нещастие, защото косата започва да излиза непосредствено след изтърпелия шок и за един месец - друг или дори по-късно.

Поради тази причина, ако сте изправени пред проблем с тежка загуба на коса, преди всичко седнете и си помислете колко зле се е случило в живота ви за последната година. Всеки лекар няма да може да ви помогне, ако не се възстановите от искрени рани. Как да бъдем в тази ситуация?

Струва си да се ангажираме сериозно с авто-обучение, йога, спорт, здравословен начин на живот, саморегулиране. Научете се да контролирате себе си и емоциите, след това с външния вид и здравето на проблемите няма да бъде!

На порно-косата или на плешивостта на мъжете връзката е доста спокойна, но за жената е настоящата трагедия. За да спрем този процес и да се върнем в гъста и красива глава на слуха, на първо място е необходимо да знаем причината за женската плешивост, поради която имаше проблем. Ето защо анализите при загуба на коса са първата и задължителна стъпка по пътя към възстановяване.

Дали заслужава да се види лекар при загуба на коса?

Косата отпада на всички и винаги, това е нормално. Нормално всеки човек в дни губи няколко десетина коса (е 100 норма) и проблемите започват, когато тази цифра се увеличи значително.

Анализи при загуба на коса

Това, за да определите чрез ръцете дали е време да чуете алармата, закопчайте малка брава между пръстите и леко я издърпайте. Ако в нея има повече от шест косъмчета, не отлагайте посещение в клиниката за лечение на коса.

Причини за загуба на коса

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Първоначалният трихолог ще Ви предпише минималния пакет от анализи

Много от нас, след като са забелязали космат на косата и без лекар, могат да разберат защо е станало. При жените дългите диети, лишаващи организма от необходимите витамини и минерали, бременност, хранене от гърдата, често причиняват експерименти с оцветяване, обезцветяване, изграждане или вълна.

В такива случаи е необходимо да се промени спешно подходът към грижата за косата, да се коригира доставянето и режимът на деня, да се постигне достатъчно сън, да не се нервен. Или просто да изчака, когато се върне към нормалното хормонален фон, като извърши простите поддържащи и подхранващи корени на косата на процедурата.

Но и тежките заболявания, провала в работата на организма, храносмилателните фактори могат да бъдат причина за алопеция. И в такива случаи е необходимо да знаете какви тестове да направите при загуба на коса, че лечението е ефективно.

Анализите при косопад ще помогнат за откриването или изключването на следните патологични процеси:

 • Възпалителни, инфекциозни, фунгицидни заболявания;
 • Нарушения на хормоналния фон;
 • Нарушения на бактериалното равновесие в храносмилателния тракт;
 • Неуспех в имунната система и т.н.

Само като анализира резултатите от изследванията, лекарят ще може да развие правилната схема на лечение.

Приемане на експерта на трихилога

Тъй като цената на пълната клинична инспекция е доста висока, е желателно да посетите пред нея опитен експерт, който след проучване и разговор ще предпише само най-необходимите проучвания, като изключи неинформативния във вашия случай.

При първично приемане трихологът трябва да интервюира пациента, след като е установил следните данни:

Косопад: какви кръвни тестове за хормоните се предписват от трихилога

Лекарят прави трикограма с помощта на специалната видеокамера, която позволява да се определи плътността на косата

 • Характера и продължителността на загубата на коса;
 • Наличие на съграждани роднини със сходни проблеми;
 • Наличие на заболявания, известни на пациента;
 • Сън и почивка;
 • хранителни навици;
 • условията на труд;
 • Методи за грижа за косата.

Въз основа на това проучване вече е възможно да се изключи или да се открие противоположната причина.

След това лекарят първо изследва главата на пациента визуално, за да оцени качеството и интензивността на загубата на коса и да изключи наличието на гъбички от косми или дерматологични заболявания. Тогава прави трикограма с помощта на специалната видеокамера, която позволява да се определи плътността на косата.

Trikhogramma

Ако получената информация не е достатъчна, лекарят ще ви насочи към тесни експерти за потвърждаване на диагнозата - до ендокринолог, невролог, гинеколог, гастроентеролог. Тогава той вече ще знае точно какви тестове да направят, ако косата силно отпада.

Списъкът от анализи при загуба на коса

Изследванията, предписани в такива случаи, са задължителни и допълнителни. Първите се предписват, за да се изключат сериозни нарушения в работата на организма, а вторият - ако е необходимо да се потвърди подозренията на лекаря относно съществуването на конкретни заболявания.

Обработка на задължителни анализи:

 1. Общият кръвен тест при загуба на коса, позволяваща да се определи нивото на хемоглобина. Жените поради физиологичните свойства са склонни към анемия (към понижаване нивото на хемоглобин в кръвта), което може да бъде основната причина за проблем. А покачването на количеството на левкоцитите показва наличието на вътрешен възпалителен процес.
 2. Кръвен тест за наличие на инфекции. Косата може да отпадне на фона на паразитите, развиващи се в организма, отделящ вредни отпадъчни продукти.

Структурата и качеството на кръвта дават най-пълната информация за състоянието на организма.

 1. Биохимичен кръвен тест се предписва за оценка на нивото на желязо, магнезий, калций и други важни следи вещества, необходими за нормалното образуване и височината на тялото на косата. Той позволява да се научи как функционират черен дроб и бъбреци, независимо дали са ударени с дегенеративни или възпалителни процеси.

Изследванията са предписани от трихилога. Ако те са нормални, те ще ви насочат към други експерти, които също могат да посъветват какви тестове да направят - ако косата отпада.

Например, ендокринологът в зависимост от резултатите от предварителното проучване ще се позовава на:

 1. Анализът на нивото на хормоните на щитовидната жлеза - Т4 (тироксин), TTG (тиротропни), Т3 (трийотиронин). Техният излишък води до загуба на коса и недостатък - до отслабване и нарушаване на структурата.

САЩ на щитовидна жлеза при загуба на коса

Незадоволителни резултати - възможност за извършване и други анализи.

Тъй като има и хормонална загуба на коса, е необходимо да се направи тест за хормоните - Prolactinum, Testosteron-Depotum, Progesteronum, FSG и др. При нарушение на нормалното им ниво или съотношение освен загуба на коса има такива проблеми като прекомерна пилоза, акне изригване, нарушения на менструалния цикъл и дори стерилитет.

Също така може да се наложи спектрален анализ на структурата на космите за определяне на съдържанието в тях на различни следи вещества, биопсия на главата за залепване на гъбични инфекции и други лабораторни изследвания.

Какви тестове да направите при загуба на коса, лекарят трябва да реши. Само той може да развие планиране на лечението въз основа на получените данни, показващи причината за алопеция. Ако не е свързано със сериозно заболяване, стандартните терапевтични процедури ще ви помогнат да върнете красивите звънчета.

Не забравяйте, че във времето направените анализи са шанс за намиране на заболяване на ранен етап, когато по-просто и по-бързо се предава на лечение.