Маска за коса с горчица: полезни свойства на обичайния сос

Маска за коса с горчица: полезни свойства на обичайния сос

Момичета - хората са непредсказуеми. Те първо купуват за себе си супер скъпи шампоани с цел да спасят изтъняващата глава на слуха, а по-късно да попаднат в режима на най-строга икономика, да разрушат хладилника, за да направят маска за коса според националните рецепти. И последният аспект е най-забавен. Изглежда, че нашите млади дами сериозно вярват, че всеки продукт, намерен в кухнята, е способен да превърне обикновената средна коса в великолепна лъвска грива. Най-учтивите жени в крайна сметка решават да погледнат в справочника и да вземат под внимание някаква информация, преди да направят маска.

И това е вярно. Често се случва, че в един случай средствата помагат с проблем, а в друг случай е абсолютно безсилна (ако не навреди). Затова затворете хладилника досега и слушайте няколко съвета как да направите косата по-силна. Въпреки, че това в теб в ръцете? Горчица? Страхотен. След това ще ви разкажем как обичайната маска за коса не може да спести нито една модна прическа от горчица. Ние сме сериозни. Горчицата е не само подправка "с характер", но и отлична козметика. Сега ще ви докажем това.

Маска за коса с горчица: полезни свойства на обичайния сос

Горчица: предпазни мерки

Знаейки, че не всички момичета четат информация до края, решихме да извадим най-важните аспекти на козметологията на къщата в началото на статията. И така, какво е необходимо да знаете, преди да използвате горчица маска на косата?

  1. Ако имате суха или чувствителна кожа на главата, е необходимо да откажете горчицата. Същото се отнася и за момичетата, приклонени към алергия. Как да разбирате, че принадлежите към последната категория жени? Достатъчно е да приложите малко количество готов микс върху задната част на дланта. Ако кожата остана в отлично състояние за 5 минути (не се зачервих, а още по-лошо, не бях покрита с мехури), така че маската на горчицата ви подхожда и е възможно да започнете операция за спасяване на косата. Само вие не бързате да замените съставките, прочетете статията до края.
  2. Маската от горчица осигурява използването само на горчив прах, но не и обикновена горчица за храна. Препоръчваме на тези, на които мързел да отидат да пазаруват, или които просто решиха да погледнат това състояние чрез пръстите си, за да прочетат структурата на готовия горчив сос върху опаковката. Сигурни сте, че лесно ще намерите съставки, които не се използват в козметологията в дългия списък. Ние няма да ядем маска за коса, наистина? Така че защо да ви усилватели на вкус и миризма на косата? Освен това, някои вещества, които са част от подготвената горчица, могат да повредят крушката за коса. Не мислим, че бихте искали това. Следователно е по-добре да се направи още едно усилие и да се появи в магазина, особено когато бизнесът няма да бъде ограничен до един мустард прах.
  3. Да речем, че вече сте си купили горчица на прах и всички необходими съставки за маска (според рецептата, но не и от принципа "останал в хладилника"). Сега е крайно време да се готви микс за укрепване на косата. Много важен индикатор - водата, която ви безпокои маска. Температурата му не трябва да е твърде висока. Много момичета, които си спомнят експеримента на къна вана за къна, напълни с гореща вода горчица - и грешат. Като горчица на прах под влияние на преварена вода изпуска токсични агенти, които (както вече сте сигурни и предположили) оказват негативно влияние върху косата.
  4. Сега ще говорим за време на действие на маска. Горчица микс - нещо доста деликатно. Тя може да ви спаси от плешивост и да изгори кожата на главата. За тази цел е достатъчно да прекалявате само с маска. Не, изгарянето е не само допустима норма за горчица, но и необходимо условие. Все пак трябва да разберете, че ако маската за коса ви донесе силен дискомфорт, това означава, че е време да се измие. В противен случай получавате абсолютно противоположен ефект.
  5. Но докато времето на действие на маската премина, ние препоръчваме да използвате шапка за душ или просто да навиете главата с целофан. И бизнесът не, че тази горчица при такива условия ще работи по-добре (макар и да е истина), и че подобна микс не бива да се вкарва в очите. Какво ще стане, ако след това миксът попадне върху клепачите? След това препоръчваме да измиете очите с топла вода.
  6. Козметиците съветват да не се извършва процедурата за чиста коса. Съгласен съм, че горчица маска - нещо, което е доста активно, и на косата ви няма да попречи на допълнителна защита под формата на грес покритие.
  7. Така че будилникът иззвъня и е време да измиете маска. Забележително. Само не забравяйте да включите топла вода вместо гореща. Спомняте ли си колко висока температура засяга горчицата?

От горчицата е полезна за косата

Съгласен съм, че е невъзможно да се дадат рецепти за маски за коса, без предварително да са обяснени всички предимства на използваната съставка. Ето защо е крайно време да се говори за това, което чудесни свойства горчица има.

Първо, горчицата стимулира растежа на косата. Така че, ако искате да разраснете плитка като в Рапунцел, заредете с горчица на прах. На второ място, подобни маски ефективно третират плешивост. Лесното изгаряне (което осигурява горчицата) укрепва притока на кръв към космите, а тези от своя страна получават необходимата храна, която най-вероятно липсва фоликули по-рано (това е най-честата причина за плешивост - липса на храна). Трето, горчицата нормализира работата на мастните жлези. Това е собственик на мазна коса може да замени ежедневно измиване на главата с седмична горчица маска. Особено като горчица абсорбира перфектно излишните мазнини по кожата и косата. Както можете да видите, предимствата тегло. Сега си струва да се изяснят многобройни начини за лечение на кожата на главата с помощта на горчица на прах.

Маска за коса с горчица: полезни свойства на обичайния сос

Горчица за коса: рецепти

Горчица в козметологията - съставка, по-скоро универсална. Прилага се както при производството на маски, така и при измиване на главата. Ще ви разкажем за всички методи за спасяване на главата на слуха чрез горчица.

Най-бързият начин за връщане на косата с жив блясък и сила е, разбира се, изплакване от горчица. За тази цел е достатъчно да се разделят 2 супени лъжици синап на прах в басейн с топла вода и да се изплакне с получената смес вече чиста коса. Добавете сок от половин лимон към горчица и ще можете да подобрите ефекта от лечебното изплакване. Но този начин е релевантен за онези, чиято коса вече е гъста и силна. Ако косата ви започне да се откъсва от удвоената сила, по-добре е да се извърши след всяко сложно третиране на кожата на главата, един от съставките на който ще бъде горчица маска. Рецепти от това означава, че има голямо разнообразие. Ще ви запознаем с най-ефективния от тях.

Горска маска с репейско масло

За подготовката на тази маска ще ни трябват 2 супени лъжици топла вода, толкова горчив прах, 2 супени лъжици захар (не само прекалено много, защото зависи от захарта колко горяща ще бъде сместа), 1 яйчен жълтък, 2 супени лъжици репей Възможни маслинови) масла. Ако имате мазна коса, съветвайте да увеличите дозата систар на прах. Смесете всички съставки, прилагайте върху мръсната коса (това изискване със сигурност, особено ако направите маска за горчица за първи път). Оставете сместа да работи 15 минути. Веднага предупреждаваме, че тази горна маска е доста изгаряща, затова е необходимо малко да пострада.

Маската на горчицата се опрости

Това е може би най-простата от всички горчиви маски. Трябва да разредете само горчица на прах с топла вода и да приложите получената смес върху корените на косата. Времето за действие на тази маска варира от 15 минути до час. Всичко зависи от вашата чувствителност. Ако маската започне да се пече така, сякаш в теб на главата някой изпържи боб, така че е време да се измие средства. Ако изгарянето е доста толерантно, тогава е възможно да се увеличи времето за действие на маската. Между другото, колкото по-дълго използвате горчива маска, толкова по-толерантно към действието й е кожата.

Дух от горчива маска

Тази рецепта е насочена не само към укрепването на косата, но и към овлажняването й. Смесете 1 супена лъжица от всеки балсам за коса, 1 чаена лъжичка горчица на прах, 1 яйчен жълтък и 1 супена лъжица алкохол. Нанесете получената смес с четка върху корените на косата и оставете приблизително час. След определеното време измийте маската с топла вода.

Горчива маска с майонеза и масло

Ако имате суха коса, съветвайте да приемете тази опция за маска за коса. Имаме нужда от 1 чаена лъжичка омекотено масло, 1 супена лъжица маслини (или други) масла, 1 супена лъжица майонеза с високо съдържание на мазнини и 1 чаена лъжичка горчица на прах. Всички съставки се смесват и се оставя да се влеят малко. След това да се прилага върху косата и да узрее 30-40 минути. Ако съдържанието на мазнини е прекомерно, възможно е да се отстрани една от съставките, като се смени с топла вода в същата пропорция.

Горчива маска върху подложка

Тази маска ще ви помогне бързо и без специални разходи за укрепване на растежа на косата. Защо да се мъчите с болезнената процедура на мезотерапия или да разваляте косата, като ги увеличавате? Достатъчно е само да си купите горчица на прах и да запасите с търпение малко. За приготвяне на чудесна маска смесвайте 1 чаша кефир или топло мляко с 1 супена лъжица суха мая и чаша захар. Нека подкрепата започне да ферментира, след което добавете 1 чаена лъжичка суха горчица и 1 супена лъжица мед там. Маската е готова. Нанесете горчица и смесена смес върху косата, обвийте главата целофан, кърпа и оставете да третирате косата за един час и половина. Измийте шампоана. Възможно е също да се прилага върху балсам за коса (няма да е излишно).

Горска маска за укрепване на косата

Последната горна маска, с която искаме да ви запознаем, е предназначена за укрепване на косата. Проблемът е варена вода от 50 грама безцветна къна. Нека да се охлади малко след това добавете 50 грама суха горчица на прах. Разбъркайте. Добавете 1 жълтък и 2 супени лъжици мед. По най-задълбочен начин смесете всичко, нанесете върху косата и оставете да работите за 1 час.

Всяка от предложените маски трябва да се прави веднъж седмично в продължение на два месеца (на гъсталака, която не препоръчваме, в противен случай можете лесно да пресушите косата и кожата на главата). Тук обаче е необходимо да се има предвид, че лечението на всеки проблем трябва да бъде изчерпателно, затова, ако направите горчица маски, но лошо ядете, тогава ефектът няма да бъде. Добавете към диетата прясно извара (желателно е производство на дома), мляко, пресни зеленчуци и плодове. Добрата мечта е ключът към здраво тяло (съответно и коса). Не забравяйте плюс достатъчно количество обелена вода.

Често откази в организма идват поради дехидратация, поради което пият повече и по-добре, ако е добра минерална вода. Ако добре ядеш, редовно си направила горчица маски, но косата все пак отпада, така че проблемът е по-сериозен и е време да се види лекар. Въпреки това се надяваме, че нашият прост съвет ще спомогне за възстановяване на красотата на вашата коса, а горчивият прах ще стане в този случай верният асистент.