Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Желанието да изглеждаме млади, присъщи на всички хора, както на жените, така и на мъжете. И печели набор от козметологични фирми по този стремеж. Възрастните кремове от серията Anti-Eydzh се борят срещу бръчките, затягат формата на лицето и придават блясък на младостта на кожата. И какво да правим с косата, ако са били подправени от сива коса? Това е по-лесно за блондинките. Сивата коса на справедлива коса е малко забележима. Освен това те могат да бъдат боядисани в един и същи цвят, а растящите корени няма да имат забележителен контраст с други глави на слуха. И как да бъде всичко останало? Тази статия ще даде няколко практически съвети на тези хора, на които въпросът за това как да се скрие сива коса на тъмни интереси коса. Проблемът трябва да бъде разделен на няколко точки:

Какво е необходимо да знаете за сивата коса

Ще се съсредоточим върху първата точка в началото. Преди да помислите как да скриете сивата коса на тъмната коса, нека първо разберем защо се появява. Цялото разнообразие от богата палитра от човешка коса причинява съотношение на два вида меланин: еумеланина и фемомелана. И това съотношение се поставя в ембрион до раждането. Ако това ще бъде първият пигмент, ще видите светлината на брюнетката или на кафявото лице. И ако в косата преобладава феомеланин, вие се родихте блондинката. Всички възможни нюанси зависят от пропорциите и мястото на натрупване на пигменти (в панта или в центъра на косата). Но с възрастта организмът започва да намалява развитието на меланините. От него косата започва да губи цветен пигмент. След като премине прага на тридесетата годишнина, човекът започва да получава сива коса. Този процес на едно става бързо, а в други - по-бавно. Но средно на всеки десет години в лицето 10-20% от сивата коса в главата на слуха се увеличи. Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Ние се борим срещу причината, но не и разследването

Наследствеността и стреса могат да причинят този проблем с тридесетгодишен праг много по-рано. Но има и други фактори, причиняващи преждевременно сива коса. Това е недостатък на витамините от група В, а също и на следи от калций, сяра и мед. Когато човек непрекъснато поддържа диети, организмът, който се размножава от протеините, възстановява появата на ранна сива коса. Също така някои заболявания могат да бъдат причина за проблем. Това е преди всичко гастрит, хепатити, нарушения на метаболизма. Понякога проблемът е в лошото кръвоснабдяване на принадлежностите на главата, защото космените луковици започват да имат дефицит на меланин. Затова, ако видите какво в началото на младостта в главата ви на чуване започна да осветява сребро, не трябва да мислите как да скриете сива коса на тъмна коса и да видите лекар. И дори не и на трихилога (специалиста по лечение на косата), и на терапевта. Може би, имате неуспехи в работата на щитовидната жлеза или скритите заболявания на храносмилателния тракт. Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Какво може да се предприеме в случай на ранна сива коса

Първо, да премахнете причината за този процес. Въпреки това, тя няма да върне естествения цвят на вече обърнати сиви косми. Към купата на всички процеси се отразява първо уискито и площта около челото. Как да скриете сива коса на тъмна коса? Открояването ще помогне за решаването на проблем. Въпреки това сивата коса не би трябвало да е много. Процесът на подчертаване на фолио в този случай трябва да бъде поверен на професионалиста. Само опитен фризьор може да вдигне необходимия сянка и да боядисва тези брави, които е необходимо. В резултат на това ще имате добре поддържан и естествен цвят на косата, прекрасно излян от слънчевата светлина.

Един по-ефективен начин за прикриване на сива коса (ако тя не прави повече от 30% коса) се използва ottenochnykh на балсами. Необходимо е да изберете тона, който не се различава значително от естествения ви цвят. Най-доброто от всичко е, че балсаните се прилагат веднага след измиване на главата. Процедурата също се препоръчва да се извършва в салона, че капитанът може да уреди интензитета на сянка или да ликвидира сянката, която не беше приятна за вас специален лосион.

Премахваме сивата причина за косата

Ако главата на слуха ви е започнала да се заслепи твърде рано, е време да отидете на рецепцията на специалист по трихилози. Той ще ви посъветва не само как да скриете сивата коса на тъмната коса, но и как да забавите и дори да спрете процеса на появата на новите обезцветяващи ключалки. Може би метаболитното разстройство пречи на влизането на меланин в луковичка. Мезотерапията се прилага в този случай. Методът се състои в въвеждане на инжекции от витамини от група В, никотинова киселина и олигоелементи в пиларната част на главата. Също така се прилагат балсами и гелове, които съдържат в структурата желязо, мед, сяра и цинк. Тези следи подпомагат организма да произвежда меланин и възстановява естествения цвят на пръстените. Външните лекарства трябва да се използват в комплекс с мезотерапия и след консултации с лекаря. Също така е необходимо да се въздържате от диети и да се наклоните напрегнато върху албуминовото хранене. Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Меки петна

Съвременната индустрия на красотата разработи агенти за тези, които не искат да променят кардинално цвета на косата, и се интересува от добавянето им в блясък и блясък. Комплектът от полу-трайни бои за илюминамиране на ореола се представя на пазара. За разлика от обичайните агенти, те не съдържат амоняк и други агресивни вещества. Цветният пигмент не попада в структурата на косата и се утаява върху нея, като лак за гел за нокти. Такова оцветяване от агент на Elyumen няма да позволи да ви превърне в блондинка, но ще ви помогне да разрешите проблема как да скриете сивата коса на тъмната коса. Снимките го потвърждават с всички доказателства. По този начин минусът е, че полу-постоянните петна се отмиват бързо (за един и половина два месеца). И струват скъпи. Но процедурата на illyuminirovaniye ще направи вашата коса по-здрава и блестяща. Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Растителни петна

Природата ни представи вещества, които не само ще помогнат за ухажване зад камшик, но и ще успеят да прикрият сива коса. Става дума за къна и басма. Първото растително оцветяване дава червен цвят, което насищане може да бъде регулирано задържане на косата. Басмата дава чудесни черни цветове. И двете петна правят развлекателен ефект върху косата и кожата на главата. Чрез тях е възможно да се отървете от пърхот. Собствениците на фина и безжизнена коса изпитват пълно предимство на къна и басма, тъй като тези растителни вещества укрепват корени, стимулират височината на тялото и правят брави копринени и блестящи, а главата на слуха - по-плътна. Мъжете използват къна в борбата срещу плешивост. Ако решаваме проблема как да скрием сивата коса на тъмната коса при жените, тогава трябва да обърнем внимание на басма. В комбинация с къна това естествено и абсолютно безвредно петно ​​дава интересни медни, светло и тъмни кестенови нюанси. Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия

Такива пръчици изискват допълнително напускане. Да им се отдадете на такава маска по-често. Добавете в тиган на супена лъжица безцветна къна, какао на прах, кисело мляко и зехтин. Изтеглете цигарения тютюн в маса. Добавете също така масло екстракт от витамин А (5 милилитра), шест обработени gvozdichek и яйчен жълтък. Част една маска с топла вода до консистенция на хранене. Загрейте на водна баня до температурата, удобни за главата. Нанесете върху промитата, малко мокра коса. Поставете шапка за душ, а над нея - хавлиена кърпа или вълнена шапка. Така че с маска е необходимо да останете от един час до два часа. След това е необходимо да се подстригва косата с фин зъбен гребен и да се измие топлата вода. Такава маска ще засенчва ивици от сиво и ще направи здрави и силни пръчици. При домашни условия е необходимо да се гаргара след всяко миене на косата им чаени листа от черен чай или инфузия от ореховите листа. Но по този начин ще отговарят само на сивите брюнетки и кафяви коси. Блондинките трябва да изплакват ключалки с бульон от лук или люспи от лайка.

Постоянни бои

Народните средства са добри. Те не само са безвредни, но и оказват терапевтичен ефект върху отслабените ключалки. В тях обаче има едно минус. Желаният резултат не се постига веднъж. И да се изчисли необходимия сянка от примес на къна и басма доста трудно. Но на рафтовете виждаме набор от бои за коса, които надеждно маскират сива коса. Палитрата е толкова богата, че е възможно да се избере подходящ нюанс. Как да оцветите тъмна коса, за да скриете сива коса? Възможно е да изберете цвят възможно най-близо до естествения си. В същото време е необходимо да изберете петно, на което етикетът е точно определен, че той маскира сива коса. Желателно е агентът да не е съдържал амоняк, вашите пръстени без меланин са вече болезнени. След като сте избрали петно ​​в тона на косата, редовно ще актуализирате цвета за отглеждащите корени. Възможно е да тръгнете по друг начин. Постоянните бои позволяват брюнетките и кафявите жени да се променят в блондинките. Така че нарастващите сивокоси брави няма да покажат учудващ контраст с други пръстени. Как да скриете сивата коса на тъмната коса в домашни условия?

Как да скриете сивата коса на тъмната коса при мъжете

Не всички хора са съгласни с изявлението "Моите години - моето". Много от тях се опитват да удължат младостта толкова усърдно, колкото и жените. Но мъжете са изправени пред по-трудна задача. Те често се интересуват от това как е по-добре да скриете сивата коса на тъмната коса, за да не се вижда, че са боядисани. И тук "спасителни средства" от естествен цвят идват. Сред тези агенти заслужава да се споменат лосионите Antisedin и Netsidin. Първият съдържа слабо оцветяване (амониев хлорид и оцетен олово), което се събира в структурата на косата. Възможно е да се нарече втори лосион по-вероятно витамин коктейл. В структурата му има полезни вещества, които влияят добре върху кръвоснабдяването на кожата на главата. Но ако причината за сивата коса - възрастови промени или стомашно-чревни заболявания, лосионът не дава желания ефект. За мъжете червилата за коса и камуфлажните гелове са оформени. Те не дават такъв "куклен" блясък като бои.