Ламиниране с кокосово масло

Ламиниране с кокосово масло

Понякога само ламиниране от желатин не погасява нашите тревожни ключалки и дори често ги прави по-сухи, крехки и пухкави. След като всички желатини без допълнителни хранителни добавки позволяват косата да е по-плътна и по-плътна, но не винаги достатъчно, те се хранят и овлажняват. Тук ни дойдат и помощните растителни масла, включително и добре познатият кокос, който ще даде на косата ни необходимата храна и овлажняването.


рецепта

Ламиниране с кокосово масло

  • 1 супена лъжица желатин,
  • 3-4 супени лъжици топла преварена вода,
  • 1 супена лъжица кокосово масло за дълбока храна и реконструкция на косата,
  • 2 супени лъжици ленено масло за кондициониране и изглаждане на косата (възможно е да се замени с масло от зайче или масло от гроздови семки),
  • 3-5 капки етерично масло от иланг-иланг,
  • 3-5 капки етерично масло от лавандула.

подготовка

Ламиниране с кокосово масло

Напълнете желатин с вода и нека насипно състояние.

Запалете кокосовото масло на водна баня, но не прегрявайте. Това кокосово масло стана течно, достатъчно е да се затопли до 25 ° С.

Смесете кокосово масло с желатинова смес и убедете се, че температурата му не надвишава 40 ° C, в противен случай ленено масло, нестабилно за нагряване, може да бъде окислено и етеричните масла ще загубят солидна част от полезните свойства.

Етеричните масла се разтварят в бельо и се смесват с кокосово масло и желатин, опитвайки се да получат най-равномерна консистенция.


процес

Ламиниране с кокосово масло

Измийте добре шампоана за шампоан (възможно е да използвате шампоан за дълбоко избистряне) със сигурност да измиете всички остатъци от полагането на средства от косата, а не да ги запечатате на косата желатин.

Със сигурност използвайте любимата си възстановителна маска (възможно е и къща) или балсам за коса. Ние също така ще запечатаме ефекта от прилагането на този начин на желатин.

Сухата коса е кърпа и е изляла широк гребен, разделен на раздяла в средата.

Нанесете микс върху косата със слоеве, на ключалките като боя, като се отдръпвате от корените на около един сантиметър. Опаковайте главата от полиетилен и загрейте кърпа.

Измийте за 40-45 минути, опитвайки се да се придържате към посоката на растеж на косата. Ако ви се струва, че сте твърде мазни, ще се опитате да измиете разбъркайте още по-добре. Ако това не помогне, не трябва да вземете шампоана наведнъж. Оставете косата, както е все още поне за дни, и тя е два-три дни по-добре, и само след това ги измийте светъл шампоан.

Този начин е особено добър за суха, крехка и пореста коса. За мазнини и тънки тя може да бъде твърде по-тежки. Въпреки това, след първото измиване на главата всичко може да се промени: съдържанието на мазнини ще напусне и ефектът може да ви изненада много приятно.

И както в нас беше водена, малко докосващо и полезно видео презентация по тема и само за чисто женско удоволствие.