Маска за кожата на главата: укрепване в домашни условия, за лечение на сърбеж и псориазис, отговори, от скучно

Маска за кожата на главата: укрепване в домашни условия, за лечение на сърбеж и псориазис, отговори, от скучно Медицински маски Пилинги и маски - първите агенти в арсенала на красотата с умните пръстени оказват благоприятно влияние не само върху косата, но и върху кожата на главата. Кожата на главата се нуждае от същата доставка, овлажняване и пречистване, както и кожата на лицето. И ако има по-сериозни проблеми като пърхот, сухота, скучни медицински маски.

Маски за кожата на главата в домашни условия: ефективен пилинг

Разделящата се и бледа коса - сигнал, че лечението е необходимо не само за косата, но преди всичко за кожата. Стават такива, че могат също така от сух въздух в апартамента, от неправилно хранене и, разбира се, непълна грижа за косата. Необходимо е да започнете всяко напускане с пречистване. Дълбоко пилингът ще се превърне в първата стъпка към подобряване на кожата на главата. Пилингът подготвя кожа за влияние на хранителни маски. Ако не го направите, хранителните вещества просто не могат да пробият люспите на утаената кожа и част от кал.

Маска за кожата на главата: укрепване в домашни условия, за лечение на сърбеж и псориазис, отговори, от скучно Маската на пилинг за кожата на главата ликвидира скучно и сърбеж

Полезни свойства на маска за пилинг

 • Тя нормализира работата на мастните жлези;
 • Е добре работи срещу пърхот;
 • Косата ще започне да изглежда по-здравословна.

Като пример за такава класическа пилинг маска е възможно да се помни физиологичен разтвор. Вземете 60 грама морска сол, желателно е средно смилане, смес от 30 г рициново или зехтин, добавете 15-20 г масло от жожоба. Смесете всичко, разтривайте в главата тази смес, примесете движенията. След десет минутен масаж маската се измива с топла вода с шампоан, след което се нанася върху главния балсам за около 5 минути. Но ако кожата при вас често се ядосва, преди това разтрошете солта в кафеварката.

Маска за кожата на главата от сърбеж и екдизия

Кожата често изсъхва от това, което започва да сърбя и се излюпва, ако има недостиг на витамин А. Изглежда, че кожата е покрита с люспи, а при екдизията се разкъсват всички люспи от пърхот. Ако кожата е покрита с люспи, подобно на буквално рибните везни, е необходимо да направите компреси с витамин А. В противен случай не е необходимо да се изчаква косата или височината на косъма.

Също така гъбата се опитва не само да чете отговорите на тези или тези агенти може да бъде причина за сърбеж, но и да посети специалисти. Едно посещение в дерматолога ще изчисти много неща.

Маска за кожата на главата: укрепване в домашни условия, за лечение на сърбеж и псориазис, отговори, от скучно Медицинската маска ще ви помогне да се отървете от устните на главата и колкото е възможно повече да овлажните корените на косата

Добрата маска от сърбежа на кожата на главата трябва да включва:

 • Почистващият компонент;
 • Охлаждащият компонент;
 • Овлажняващ компонент;
 • Обикновени продукти - хранителен компонент.

Възможно е да се носят ферментирали млечни продукти, сок от портокал и лимон, екстракт от мента, етерично масло от бор, ела, чаено дърво до последната точка. Възможно е да се добавят витамини А и Е в капсули, а също и витамин F.

Едно от най-ефективните предписания на маска срещу сърбеж:

 • 3 лъжици мед от цветя;
 • Един яйчен жълтък;
 • Лъжица пресен сок от алое.

Маската се приготвя за моментна употреба, т.е. не е възможно да се запази структурата. Маската се нанася от масажиращите движения към главата на кожата, на минути 5-7 масаж. След това разтегнете маска на всички пръстени.

Можете да проектирате маски. За тази цел е необходимо да запомните кои компоненти ще бъдат най-полезни.

Проблемите на кожата на главата ще бъдат решени от следните продукти:

 • Жълт кантарион - перфектно се бори срещу бактериите, предизвикващи пърхот;
 • Оранжево, грейпфрут, лимоново масло - добре помага при загуба на коса;
 • Евкалиптовото масло - се използва при кожен екдлиз;
 • Сок от бреза и лимон - извлича съдържание на мазнини в кожата;
 • Бяла къна - отличен хранителен компонент;
 • Духов разтвор на арнаника и levzea (възможно е и вода) - стимулира циркулацията, укрепва височината на косата.

Маска за кожата на главата: укрепване в домашни условия, за лечение на сърбеж и псориазис, отговори, от скучно Комбинацията от различни компоненти в маска за коса ще даде на вашите ключалки еластичност и плътност

Rose attar, който също се храни добре, е особено полезен за кожата на главата и омекотява, и същевременно успокоява циркулацията, без да дразни кожата.

Маска за кожа на главата при псориазис

Разбира се, псориазисът е доста сериозно заболяване за самолечение, поради което е по-добре да комбинирате подбора на маски с лекаря. Например, най-вероятно той одобри следващата маска, която стана доста популярна за такива проблемни случаи.

Вземете една част от обичайната заквасена сметана и една част от фармацевтичния мехлем от календула. Опитайте се да смесите всичко това с еднаквост, след това да приложите върху пилотна зона на главата, разтривайте структурата внимателно, но то е точна.

Необходимо е да държите структурата на главата около два часа. Ако има възможност и въобще остави маска за нощта, от сутринта ще се измиеш. Необходимо е да се измие дълго и внимателно, но маската му заслужава.