Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

1 Защо косата може да е тънка?

Колко гъста ще бъде индументът, зависи преди всичко от наследствеността и, ако е по-точно - от количеството на космите, фоликулите. Най-често тяхното количество не надвишава 150 хиляди. Косата расте от тези крушки, а след това напускат и на тяхното място ново расте.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

Препоръчваме ви да разгледате

Основният проблем е, че количеството фоликул постоянно, така че всички маски и шампоани да не се увеличава броят им. Единственият начин - да се подложи на процедурата за трансплантация на коса, но да се реши за толкова радикална намеса доста трудно.

Въпреки това мнозина виждат в старите снимки, че нашите баби имат фина дебела коса и без скъпа козметика. Малко вероятно е генетиката да се промени. Но в какво може да има бизнес? Състоянието на индуменума на главата е повлияно от набор от фактори:

 • Небалансирана храна;
 • напрежения;
 • Сезонния недостиг на витамини;
 • Влияние на сешоара, кърлинг и други устройства;
 • Козметични процедури (химическа вълна, оцветяване и т.н.);
 • Неправилно взеха козметика при напускане.

Причината, поради която не е възможно да се достигне гъста индуменума на главата, е увеличената загуба. При нормални условия всеки ден човек може да загуби до 100 косъма. По-голямото количество може да докаже съществуването на проблеми със здравето.

Всички тези фактори причиняват не само укрепване на алопеция, но също така значително влошават външния вид, тъй като прическата губи блясък, има слабост и изтощение на индументум. Но решението на този въпрос е - възможно е да се използват готови фармацевтични средства или да се направят маски за плътност на косата в домашни условия.

2 Какви маски за увеличаване на плътността съществуват?

Възможно е да се намерят ефективните маски за укрепване на косата, действаща по различни начини в аптеките.

Обикновено тяхното действие е насочено към даване на обем за сметка на pripodnimaniye на коса скали. Скалата се вдига от основата, наистина позволява да се направи косата визуално по-плътна. Основната липса на подобни средства - косата стане крехка, а прическата - не е добре поддържана.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

Следващата група - означава на базата на силикона, който създава филм, който удебелява косата и ги прави по-плътен. Но тези средства имат сериозен недостатък: силиконовият филм върху косъма и повърхността на кожата на главата блокира достъпа на въздух и хранителни вещества, вследствие на което косата получава по-малко храна и постепенно отслабва, развива пърхот.

Някои маски за плътност на косата се подготвят на основата на къна. Те действат на практика както и силикон - обгръщат косата и го правят по-мазна. Но в същото време достъпът на хранителни вещества и минерали до фоликулите не се блокира. Напротив, къна насища косата с полезни вещества и макроклетки. Основната липса на такива средства - много високи разходи. Но не е задължително да се харчат пари за скъпи козметични маски за плътност на косата на всички, ако е възможно да се направи ефективно средство за защита на естествените компоненти в домашни условия.

Тъй като е невъзможно да се промени количеството на фоликулите, за да се постигне плътност, струва си да работите в три посоки:

 • "Събуди" онези космени фоликули, които по някакви причини са в състояние на сън;
 • Подобряване на притока на кръв към главата на кожата;
 • Се грижи за витаминизация на кожата на главата.

Най-важното е, че е необходимо да се направи - да се осигури приток на кръв и активна храна фоликул. Възможно е да се постигне това чрез балансирана диета и поддържане на здравословен начин на живот. Правилно вдигнатата маска ще позволи да се подобри влиянието.

3 Масло за подаване на обем

Всяко от естествените растителни масла позволява ефективно да влияе на спалните фоликули. В същото време тя обвива и изравнява космите, обогатявайки ги с микро- и макроклетки, витамини, мастни киселини. Всички тези фактори позволяват да се подобри състоянието.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

За да постигнете плътност и обем, най-добре е да използвате масло от жожоба, маслини, бадеми, сусам или авокадо.

Етеричните масла са подходящи за стимулиране на кръвообращението и подобряване работата на космите. Най-доброто от всичко е да се прилагат масла от градински чай, розово дърво, кедър, розмарин, сандалово дърво. И издънка екзотично масло е идеално за собствениците на фина коса: ако да го използвате постоянно, косата стават много по-силни и по-плътни.

Естествените растителни масла са сами по себе си ефективни, но за да засилят действието си и да ускорят появата на резултат, е възможно да се купят допълнително витамини А и Е.

Растителните масла могат да бъдат включени в структурата на маските или да се използват като самостоятелни средства. Препоръчва се да се приложат върху мръсен индуменум, да се затваря филм и да се държи поне час. В редки случаи се препоръчва да се оставя масло през цялата нощ, но е по-добре да започнете с по-дълги процедури. Масло е по-добре да се измие шампоан два пъти, че няма останалата маслена ключалка.

Продължителността на курса ще зависи от честотата на поставяне на петрол. Интензивният курс може да продължи около половин година, ако се приложи масло не по-малко от 2-3 пъти седмично. Възможно е процедурите да се повтарят по-рядко, 1-2 пъти седмично, но след това трябва да се лекуват по-дълго.

4 Приложение на зеленчукови компоненти

Едно от най-полезните и полезни масла за коса е кокосови орехи. Това масло за коса е задължително за прилагане, ако има желание да се направи тънък индументум по-плътен и обем. За подобряване на ефекта от това средство е възможно да се включи в структурата на маска за плътност на косата. Освен кокосово масло от дърво от сандалово дърво и канела се изисква. За приготвяне на маска е необходимо да вземете 2 супени лъжици кокосово масло, 1/4 супени лъжици канела и малко, буквално няколко капки, салатно масло. Маслото се държи най-малко 4 часа, след което се измива.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

Възможно е да се използва масло от авокадо. Необходими са 2 супени лъжици. Масло от авокадо може да се засили няколко капки витамини (И, Е), за да добавите масло камшик (5 капки). Обичайно - за да приложите маска за прилагане върху главата приблизително за един час преди измиване. Струва си да си спомним, че маслото може да суши косата. Ето защо, ако е много крехко в себе си, това масло е по-добре да се прилага косата само на корените.

Укрепване на крушки за коса и ефективно кедрово масло позволява да се събудят спящите фоликули. Като основни е възможно да се използва друго ефективно масло от косми, например репей, около 2 супени лъжици, за да се вземе, да се добави кедър, да се постави и след това да се измие по обичайния начин. Още една рецепта за растеж и плътност - смес от растителни масла (гроздови семена, маслини), витамини и етерични масла (розмарин). Растителните масла вземат 1 супена лъжица, добавете няколко капки витамини. Масло от розмарин е имало достатъчно от 10 капки. Освен това маската се поставя както обикновено.

5 Рецепти за домашни маски

Едно от най-популярните средства, използвани при производството на домашни маски, е яйчен жълтък. За подготовка се препоръчва да се приема само жълтък, тъй като е богат на ензими, въглехидрати, витамини и полезни вещества. Мед, цинк, калий, калций, желязо и други полезни вещества са нейна част.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

Дългият жълтък се използва като средство за измиване на косата. Той позволява да направи индуменум по-плътен, силен и послушен.

С помощта на яйчен жълтък е възможно да се приготвят различни маски за коса за плътност. Има няколко популярни рецепти:

 1. Вземете 2 сурови жълтъка и разбъркайте добре. Добавете 1 чаша топла вода и оставете известно време, докато жълтъците напълно се разтварят във вода. После получената вода се разтрива в корените и кожата. Косата трябва да бъде затворена с шапка или филм, да се вятър с кърпа и да излезе за един час. След изтичането на това време е необходимо да измиете главата на всеки шампоан.
 2. Яйцето трябва да се смеси от 3 супени лъжици кефир и малкото количество прах от какао. Теглото, което е резултат, трябва да бъде приложено върху пласта на главата. Оставете първия слой да изсъхне, поставете още един слой. След изчертаването на последния трети слой е необходимо главата да се затвори с шапка, да се увие с кърпа и да се остави за около четиридесет минути. Необходимо е да се измие такава маска само с лек шампоан.

6 Няколко популярни рецепти

Алоето позволява защита на индуменю от въздействието на околната среда, за да стане по-гъста и здравословна. Витамини, микро и макроклетки, полизахариди са нейна част.

За да приготвите маска върху сок от алое, трябва да вземете допълнително 1 жълтък, 0,5 ч. Л. Лимонов сок и счуканата чесънна ръкавица. Смесете, нанесете всички компоненти върху кожата и оставете за 40 минути. Възможно е да се измие маска с топла вода.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

Кефиричната и зърнестата маска с къна е полезна. Той прави главата на слушане на по-брилянтен, дава обем, визуално по-плътен. На чаша кефир (200 ml) е необходимо да вземете 1 чаена лъжичка къна и 2 трохи за зърно.

Смесете всички съставки в един капацитет и оставете за 5 минути. За разлика от другите маски, се препоръчва маската с къна да се нанася върху чистата и суха глава. Kefiric и зърно смес се прилага не само върху корените, но и по цялата дължина. Смес трябва да се измие топла вода с малко количество ябълков оцет. Преди да направите маска, трябва да се има предвид, че тя не може да бъде подходяща за собствениците на лека глава на слуха: индумент, след като маската може да потъмнее. Ето защо, ако няма желание за промяна на цвета, маската може да се направи без къна.

7 Рецепти за различни видове индументум

Освен маските, подходящи за всички видове коса, има и други, подходящи за решаването на много проблеми. Например, някои компоненти на маски (лимонов сок, някои етерични масла) могат да наранят липава суха коса още по-силно. Ето защо за собствениците на коса от този вид е важно не само да даде обем, но и да възстанови малко коса. Маската на базата на лен се помага.

Маски за плътност, обем, укрепване на косата при домашни условия

Подготовката изисква бульон от семена от бельо, безцветна къна и супена лъжица сусамово масло. Лен семена (1 супена лъжица), попълнете с вода (1 член) и се вари 10 минути. След това бульонът се филтрира, охлажда се. Добавете сусамово масло и къна към него. В резултат на това миксът върху консистенциите, напомнящи заквасената сметана, трябва да се окаже. Трябва да е около 1 чл. Ако е по-малко, е възможно да добавите малко вода.

Получената смес се прилага по цялата дължина на косата, оставена на главата за 30 минути. След това е необходимо да измиете главния шампоан.

Компонентите, които ще имат ефект на сушене, трябва да влязат в структурата на маските за растеж и плътност. Дъбовата кора, бульонът на градински чай и кора от нар принадлежат към такива елементи.

За приготвяне на маска ще трябва да използвате бяла глина, дъбова кора, супена лъжица заквасено мляко или кефир и малко топла вода. На първо готвене бульон от дъбова кора: 1 супени лъжици кора напълнете с чаша вода, кипете в продължение на 10 минути. След това бульонът се оставя да се влива в продължение на около 20 минути, след което се филтрира. Добавете кефир или изсушено мляко в бульон от дъб. След това напълнете с малки порции бяла глина и разбъркайте добре. В резултат на това трябва да kashitseobrazny смес, която трябва да се прилага върху чиста, леко навлажнена глава ще се окаже. Сместа се оставя за 15 минути, след което добре измийте главата на кожата с топла вода.

По време на рисуването на природни маски и масла е необходимо да се водят, преди всичко, от чувствата: дори полезната и безопасна маска от природни компоненти не може да се доближи и няма да донесе очаквания ефект.

Естествените маски ще позволят да се подобри външният вид, ще даде сила, ще направи гъста и брилянтна коса и в същото време няма да доведе до сериозни разходи.