Маски от лук - древно фолк средство за ускоряване на растежа на косата

Не е тайна, че всяка жена иска да има гъста, красива и блестяща със здравето глава на слуха. За съжаление, не всеки представител на една фина половина от човечеството по природа получи такъв лукс. Лукът отдавна се използва от жените за укрепване и растеж на косата.

Ценният продукт е обогатен с витамини и минерали, необходими за здравето на бодливите. Техните недостатъци водят до тъжни последици.

Маски от лук - древно фолк средство за ускоряване на растежа на косата

Елементите, които се съдържат в лукадействие
тиаминЕлиминира нестабилността и загубата. Добавя блясък.
RiboflavinumПодпомага ускоряването на растежа на косата.
Никотинова киселинаУвеличава гъстотата на главата на слуха и стимулира растежа.
Пантотенова киселинаПоддържа младежката коса по-дълго фоликул, дава еластичност.
Фолиева киселинаВитаминът е за здравето на жените и растежа на звънчетата.
БиотинСпира загубата.
пиридоксинПредотвратява загубата и стимулира растежа.

Благодарение на тези полезни свойства продуктът се използва широко в козметиката и грижата за пръстените.

Маска от лук за растеж на косата - рецептата

В продължение на много години национална практика за усъвършенстване и възстановяване на главата на слушане с лук набор от рецепти за подготовка на домашни маски, събрани. Предимството за косата се дължи и на високата концентрация на витамини В, зелени пера от кореноплодни растения, които активно се прилагат при производството на лечебни маски за главата на слуха. Освен всичко друго, смеси от лук са подходящи за всички видове коси. Най-лесният начин на терапия с лук е масажът със сок. Такива процедури се препоръчват да се извършват след 20-30 минути преди измиване на главата. Но смесите с добавянето на други полезни съставки са по-ефективни. Подробните инструкции в тази статия ще бъдат подканени - как да направите маска за коса от лук.

Маски от лук - древно фолк средство за ускоряване на растежа на косата

Маска за коса с лук и яйце

Лукът маска с яйце има хранителни и възстановяващи свойства. За нейната подготовка е необходимо да се смеси пулпа от крушка и яйце. За кожата на главата, наклонена към peresushivaniye и появата на пърхот, е по-добре да се използва само яйчен жълтък.

Готови микс е необходимо да се обработят пръстените, кожата на главата и да се скрият под филм. Времето за влияние на маската не трябва да надвишава 40 минути.

Има набор от варианти на изпълнение на тази маска с добавяне на други компоненти. Като най-ефективен е установено, че описаният микс е по-нисък.

Раздробявайте една половина на крушката, добавете жълтък и супена лъжица мед, колкото и базово масло. За да смесите всичко преди да получите хомогенна маса. Нанесете върху кожата си много слой и подходящо за гребене заключва герб. Оставете да повлияете половин час и измийте топлата вода.

Маски от лук - древно фолк средство за ускоряване на растежа на косата

Маска за коса с сок от лук

Възможно е използването на растителен сок за опростяване на процедурата за измиване. Рецептата под описаната маска със сок от лук прави чудеса. Такава терапия е способна да възвърне живота си дори и на най-изтощените звънци.

  • Коняк - 30 ml,
  • 30 грама пресен мед,
  • 15 грама масло от репей,
  • 15 ml лимонов сок,
  • жълтък,
  • Сок от половин крушка
  • Няколко капки въздух

Място в неметален капацитет и правилно смесване.

Сместа издава течност, следователно като сгъстител е възможно да се използва козметична глина. Цялата структура трябва леко да се затопли в микровълновата печка и да се затопли, за да се приложи първо към кожата, а след това и към ключалките. Опаковайте главата с филм и за 10 минути, за да се загреете с помощта на сешоар. След загряване да навиете турван от шал или кърпа и да отидете 40 - 5 минути. След определеното време за измиване на главата с шампоан. Препоръчва се да се провежда терапия за един месец, в интервал от 4 до 7 дни.

Една по-забележителна маска за нежна кожа е направена от

  • 15 ml сок от лук,
  • 15 ml коняк и 1
  • 5 грама малка морска сол.

Такава смес се прилага върху брави и внимателно се разтрива в корените. Време за влияние 1 час. След това време обикновено да се мие главата.

Маски от лук - древно фолк средство за ускоряване на растежа на косата

Маска за коса от лук и чесън

Чесън заслужава място за чест сред почитателите на националните методи за реконструкция на косата отдавна. Перфектно маска за растеж на косата с лук и чесън доказа.

За подготовка на маска е необходимо да смажеш 1 малка крушка и 3 - 5 чесъчни ръкавици с помощта на кухненски ренде. Възможно е да се използва каша или да се изцеди сок и пулпа от кореноплодни растения. За да добавите към чесъна и лука смесете 30 ml рициново масло, 15 ml коняк и 1 жълтък яйце. За елиминиране на специфична миризма е възможно да добавите 2-3 капки въздух от розмарин или лавандула. Поставете и оставете лекарство за един час под филм.

Тази маска напълно спира загубата, стимулира растежа, увеличава плътността, дава еластичност и мекота. Какво друго искате?

Поради неприятен мирис на лук много жители отказват да използват толкова полезни смеси от лук, дори и без да са опитали. Но всъщност всичко не е толкова ужасно, колкото изглежда. При сухата коса "аромат" не се чува, той може да бъде забелязан само на влажни брави. Този феномен може да бъде напълно елиминиран чрез някои приеми.

За да се отървете от нежеланата миризма, е възможно да направите повторна маска от безцветна къна. За тази цел е необходимо да се раздели с топла вода 15 грама прах от къна, да се настоява за 20 минути и да се нанася върху брави. Възрастна 20 - 30 минути и измиване.

Маски от лук - древно фолк средство за ускоряване на растежа на косата

Изплакванията с разтвор на оцет също дават положителен резултат. За приготвяне на разтвора е необходимо да въведете 15 - 30 ml оцет на литър топла вода. Оцетът може да бъде заменен с лимонов сок.

Маската за зърна не само ще помогне за премахване на миризмата на лук, но и ще ги укрепи. За подготовката на тази маска е необходимо да се напълни с вода 2 парчета ръжен хляб и да се остави за 10 минути за подуване. Изливайте излишната течност. Възможно е да добавите малко лимонов сок към троха и парата на капки въздух. Mix трябва да остане на главата на слуха около половин час. След това да измиете главата с шампоан и да нанесете балсам.

Наличието в структурата на луковици на маски от съставки като лимонов сок, мая, коняк и етерични масла частично елиминира нежелания "аромат".

Не трябва да пренебрегвате маските на националната лука, тяхната ефективност се проверява от всяко поколение женска половина на човечеството.