Масло от праскови за коса: предимство, приложение, маски

Съдържание на статията

На изток праскова се счита не само за вкусни и ароматни плодове, но и за красота и привлекателност. Често говорим - "Кожата като праскова!", Това означава, че кожата на младото момиче е препечена и кадифена. Много често и жената се сравнява с този вкусен плод - счита се за най-високата похвала.

Масло от праскови за коса: предимство, приложение, маски

Но тук стойността на праскова се оценява само от момичета и жени, тя се прилага навсякъде в готварството, медицината, козметологията. Ефектът на праскова масло върху косата просто изумява - ключалки след като това лечение стане гладка, силна, блестяща. Маслото от праскова се използва в борбата срещу косопада и все още с много проблеми, за които ще говорим малко по-късно.

Маслото от праскова се извлича от целулоза чрез студено извличане. При закупуване на масло в аптека обърнете внимание на нейната степен - най-високо качество само масло от първото студено извличане има. Тъй като не е изложена на топлинна обработка, такова масло запазва само по себе си максимум полезни и лечебни компоненти. Със сигурност обърнете внимание на срока на валидност - изтеченото масло е безполезно. Освен това, по-добре е да се купува масло в тъмно количество, то е защитено от слънчева светлина, така че запазва полезните свойства.

Предимство на масло от праскова коса

По принцип всяко козметично масло е истинската находка за суха, крехка и бледа коса. Всяко масло съдържа огромно количество витамин Е, което придава еластичност на косъма и жив блясък. Маслата обаче се различават от свойствата, прасковата се счита за крал на козметичните масла. И достойнството, което заслужава.

 1. Маслото идеално се справя със сухи, крехки и безжизнени брави. След курс на лечение праскова масло косата да здравословна, жива и естествена форма.
 2. Маслото възстановява пресушените ключалки след неуспешно оцветяване, изгаряне на слънце, множество химически вълни. Подобреният процент на праскова масло ще позволи да се спаси косата от прическа.
 3. Маслото придава на косата невероятен гланц, гладкост, коприна.
 4. Прасковото масло предпазва косата от нестабилност, предотвратява появата на разделени краища.
 5. Ако се използва маслото е редовно, на косата има лесен защитен филм, който запазва космения косъм от външно въздействие - слънце, топлинни средства, лакове, агресивни бояджийски средства и т.н.
 6. Маслото от праскова съдържа голямо количество токоферол, който замества естествения еластин в брави. За сметка на този компонент косата стане силна, по-еластична и гладка. При редовно използване на ключалка престават да са пухкави, лесно е да ги гребете.
 7. Прасковото масло, приложено върху косата след оцветяването, перфектно запазва цвета си, подчертава естествения си блясък, потиска развитието на сива коса.
 8. В масло от праскова има антибактериални и антисептични компоненти, които позволяват да се борят с пърхота и неговите гъбични прояви (себорея).
 9. B5 витамин, който в масло от праскова има много интерферира с косопад. Маслото не само държи косата, но също така събужда фоликулите на съня, благодарение на това, как пръстените стават много по-плътни и силни.
 10. В масло от праскова има много желязо, което е необходимо за кръвоносните съдове за транспортиране на кислород до увредените места на косата.
 11. Маслото от праскова е наситен калций, който е конструктивен материал за възстановяване на структурата на космения косъм. При дефицит на калций косата стане крехка и ронлива, но може да бъде коригирана с помощта на такъв обикновен, но такъв ефективен праскова масло.

Това не е пълният списък на заслугите на масло от прасковени камъни. За да се възползвате от продукта най-много, той трябва да се използва правилно.

Как да нанесете праскова масло върху косата

Някои жени бяха разочаровани от домашните маски след първата употреба - косата стана мазна, невъзможно е да се измие и ефектът от маска не беше доволен. Това може да се случи, ако не е правилно да се използва масло. Ще ви разкажем за тънкостите и нюансите на употребата на масло от праскова коса, че процедурата е донесла само приятни впечатления.

Масло от праскови за коса: предимство, приложение, маски

 1. Преди да се подготвите за изготвянето на маска, е необходимо да смените дрехите в стари дрехи, тъй като мастните петна не се измиват. За процедурата се нуждаем от малка керамична купа, четка за коса с редки зъби, филм, кърпа, шампоан.
 2. Всички знаят, че всяко козметично масло има много по-голямо положително въздействие върху косата и кожата в топъл вид. Поради това маслото, преди да се приготвя върху косата, трябва да се затопли. По-добре е да използвате за тази цел водна баня или просто да спуснете купа с масло в гореща вода. Не отоплявайте маслото на открит пламък изобщо, в противен случай той губи лечебните свойства. Невъзможно е да се загрява и да се поддържа масло в метални изделия, в противен случай може да се окисли.
 3. При нагряване на маслото ще започнем да рисуваме. Възможно е да се прилага масло и влажна коса, но в края на краищата е по-добре на сухо, тъй като ще бъде толкова лесно да се определят сайтове, които не успяхте да обработите.
 4. Започнете да прилагате масло по-добре от кожата на главата, но само в случай, че целта ви - да се отървете от пърхот или загуба на коса. Ако няма такъв проблем, по-добре е да отстъпите от корени на коса до пара от сантиметри и да започнете да прилагате масло точно от там. Въпросът е, че да се измие масло от корените на косата и кожата на главата е малко по-трудно. Ето защо, ако трябва да лекувате разделените краища, не трябва да обработвате напълно главата.
 5. За обработка на корените на космите на долните пръсти в купа с топло масло и внимателно разходка на движения масаж на цялата област на кожата на главата. Опитайте се да promassirovat всеки сантиметър. След това натопете четка за коса в масло и го подрежете. Разпределете маслото равномерно, че той импрегнира всяка ключалка. В заключение, изобилно навлажнете върховете в масло.
 6. След това събирайте косата в един куп на върха. В същото време бъдете внимателни - не дърпайте и не наранявайте косата, в маслото те са много еластични и могат да се разкъсат.
 7. Времето на непрекъснатост на маската зависи от търпението ви. Най-малкото е необходимо да получите поне половин час, за да получите някакъв резултат и подобряващ ефект. Най-много е възможно да оставите маска до сутринта - ефектът след такова дълго влияние ще бъде просто зашеметяващ.
 8. Не бързай да измиеш мазнините и заключва водата. Маслената структура просто ще отблъсне молекулите на водата и няма да можете да измиете косата. Необходимо е да разклатите пяна от шампоан в малка чаша и да я нанесете върху косата, за да се опитате да направите ключалки от пяна. Части от сапуна са свързани с молекулите на мазнините и ги извеждат навън. Необходимо е да измиете косата 2-3-5 пъти. Всеки път използвайте достатъчно шампоан. Много е важно да измиете внимателно пръстените, в противен случай след изсъхване на остатъците от масло върху корените на косата ще се създаде от усещане за мръсни и мазни брави.
 9. След внимателно и многобройно измиване на косата, ключалката може да се изплакне с разтвор на оцет или лимон, бульон от коприва и лайка. Тя ще даде на пръчици на свежест и жив блясък.
 10. Невъзможно е да изсъхне косата след възстановяването маските на сешоар изобщо. Нека се заключват естествено.

При реални проблеми със здравето на косата такава маска може да се направи 2-3 пъти седмично. За превантивен ефект е достатъчно и веднъж седмично. Ако имате мазна коса, по-добре е да откажете маски с такава плътна структура на мазнини, в противен случай проблемът може да се влоши.

Маски с масло от праскова коса

Маслото в себе си - доста мощен и ефективен козметичен продукт. Въпреки това, за да може маслото да работи по-наклонено, то трябва да се комбинира с други компоненти като част от полезни маски.

Масло от праскови за коса: предимство, приложение, маски

 1. Масло и лук. Смесете топла праскова масло със сок от лук и нанесете микс върху косата. Лукът засилва кръвообращението на космените фоликули, осигурява храна с кислород и минерали. Маслото събужда спящите фоликули и потиска агресията на сока от лук. В тандем праскова масло и сок от лук имат фин ефект срещу загуба на коса.
 2. Масло, заквасена сметана, жълтък. Това е отлична маска за суха и чуплива коса. Топло масло трябва да се смесва в равни пропорции с мазнина заквасена сметана, да добавите 1-2 жълтъци, да се прилага структура на косата. Разпределете микса на ключалките и оставете за 40 минути. По-добре е да измиете маската на хладка вода, в противен случай от топлата вода жълтъка ще бъде съкратен и ще бъде трудно да се измие от пръстени.
 3. Коняк, лайка, масло. Тази маска е насочена към укрепване на цвета на естествената коса. Ако сте брюнетка, е необходимо да се смесва коняк с масло и да се прилага върху пръстени. Ако блондинката, вместо коняка, е необходимо да използвате силен бульон от лайка. След като рисувате маска, е необходимо да покриете главата с филм и да затоплите кърпа. За по-голямо въздействие топлината на главата е горещ поток въздух от сешоар.
 4. Алое сок, масло, коприва бульон. Смесете супена лъжица пресен сок от алое със същото количество масло и 100 мл силен бульон от коприва. Нанесете готварския микс върху корените на косата, внимателно разтривайте структурата в главата. Това е фина маска срещу пърхот, вече през 2-3 приложения от бели люспи няма да остане следи също.
 5. Масло, витамини А и Е, димексид. Това е витаминна маска, която може да се използва както за превантивни цели, така и като възстановителна структура за отслабена коса. Смесете две супени лъжици прасковено масло с витамин А и Е (всеки на 2 ампули), добавете чаена лъжичка димексид. Вкусната структура трябва да се разпределя върху косата, да се събира в куп и да се затваря с филм и топла кърпа. Оставете маска за един час и половина и след това се измийте, като използвате шампоан.

Тези прости, но такива ефективни рецепти ще ви помогнат да се справите практически с всеки козметичен проблем. Основното в използването на народни средства е редовността и постоянството. И тогава резултатът няма да продължи да чака дълго.

В древността маслото от прасковени камъни е много ценно и скъпо.Той бе заменен със злато в равни съотношения на тегло.Само дамите от най-високите имоти са могли да си позволят да имат петрол.Използва се като крем за ръце и коса.Маслото от праскова не губи популярността и до днес.При правилната употреба това средство може да стане достоен заместител на много скъпи козметични продукти.Използвайте праскова масло, че косата остава красива, силна, здрава и брилянтна!