Правила за оцветяване на косата. Инструкция стъпка по стъпка

Правила за оцветяване на косата. Инструкция стъпка по стъпка

Стремежът към новост е особен за жените. Те търсят ново изображение, експериментират с външния вид. Оцветяване на косата в различни нюанси е в състояние да промени значително обичайното форма следователно дами от всички възрастови курорт до него. Изпълнението на тази процедура е напълно възможно при домашни условия, ако се спазват определени правила и се обмислят някои нюанси.

Как да нарисувате косата в домашни условия?

Правила за оцветяване на косата. Инструкция стъпка по стъпка След като решихме да изберем желания цвят на косата, си струва да купим качествена боя на известните и надеждни производители, за да не бъдем разочаровани от резултата. Разбира се, е необходимо да се изучи инструкцията за пакети, при която се предоставя информация за първоначалния цвят на косата и получена в резултат на това. Също така са посочени: необходимото количество боя за различна дължина, коректността на обучението на структурата, времето за съхранение на боята.

Боядисване на коса в домашни условия изисква определени умения, които могат да се постигнат без усилие с течение на времето. Точността, вниманието и скоростта могат да се разглеждат като основно условие.

Трябва да се има предвид, ако предишното оцветяване е било естествено (например, къна и бамя), тогава е необходимо да се прилагат химически багрила през определено време. Особено при обезцветяването е възможно абсолютно непредвидим резултат.

Правила за оцветяване на косата. Инструкция стъпка по стъпка

Невъзможно е да се боядисат космите при раните или възпаленията, които се намират на кожата на главата. Химическите вещества са способни не само да причинят охег, но и значително да влошат състоянието на принадлежностите.

Това, че в хода на работа не е било необходимо да се разсейваш или да изпитваш дискомфорт, е необходимо предварително да се подготвиш за всичко необходимо.

Как е правилно да се избира запас за оцветяване?

Необходимо е да се погрижим за придобиването на следните инструменти:

 • Купа пластмаса или стъкло за смесване на съставки;
 • Четка с дълга дръжка за поставяне на боя;
 • Ръкавици за защита на ръцете;
 • Клипове или раци за фиксиране на отделни брави;
 • Четка за коса с широки зъби;
 • Нос на раменете от непромокаем материал;
 • кърпа за баня,
 • Часове за контрол на времето.

Също така мазнините крем или вазелин за рисуване на кожата на лицето е полезно да го спаси от оцветяване. След като сте подготвили запаса и мястото за работа, е възможно да започнете директно оцветяване.

Стъпка по стъпка процедура за оцветяване на косата

Ако има възможност, струва участието на помощник, но и да се изпълни независимо оцветяване на косата на къщата доста добре на всяка жена. Важно е да се придържате към определена последователност от действия и да изпълнявате всички правила.

 1. На първо място следва да се вземе предвид, че е необходимо да се боядисват суха коса. Мокри ключалки не абсорбират багрила. Желателно е да не се измива главата преди процедурата най-малко 1-2 дни, което ще позволи да се запази естествената защита.
 2. В готвената купа е необходимо да се смеси старателно боя. За тази цел в емулсията боята се изтласква от тръба и бързо се смесва до гладка. Времето за активна реакция на химикалите е ограничено, следователно е желателно да направите всичко достатъчно бързо.
 3. Skin по линията на растежа на косата, по челото и слепоочията е намазана с мазнина всеки крем. Не е необходимо да ги рисувате. В оперативното време е целесъобразно да се следи внимателно чистотата на тези места и в случай на нужда веднага да изтриете салфетка или специални средства за отстраняване на боята от кожата.
 4. Преди това е добре сресана коса трябва да бъде разделена на отделни ключалки. На ръцете по всякакъв начин трябва да има ръкавици. Струва си да започнете с окципитална част, като използвате боя с четка от корени до върхове. Работете върху временна част, тъй като има най-фината коса, и те са боядисани много по-бързо.
 5. След поставяне всички багрило, желателно е на четка с редки зъбите точно да се разпредели равномерно по цялата дължина на косата.
 6. Съвременните бои практически не текат, но някои дами предпочитат да си сложат шапка. Това е доста подходящо за дълга коса.
 7. Цветът е узрял времето, указано в инструкцията, след което е необходимо да се измие. Възможно е да използвате шампоан и кондиционер. Често в набор от бои има и балсам, който добавя мекота и блясък. Приложение и всеки друг балсам, предназначен за боядисана коса, е възможно.

Както се вижда, правилата за оцветяване на косата абсолютно проста, и тяхното изпълнение от всички средства ще предоставят отличен резултат. Отделно, заслужава да се постави акцент върху най-често срещаните грешки, които оказват влияние върху резултата от процедурата.

Правила за оцветяване на косата. Инструкция стъпка по стъпка

Типични грешки при боядисване на косата на къщата

Често някои съвети не се разглеждат надлежно, което включва различни проблеми.

 • Използването на предварително приготвените конструкции е нецелесъобразно, тъй като активният ефект на боята се показва около 40 минути. След време боята влияе по-лошо, губи силата.
 • Използване на бои с крайната дата на изтичане.
 • Задържането на причинената структура на косата е повече от препоръчаното време. Някои дами смятат, че ще получат по-светъл и стабилен цвят. Но в резултат на това е възможно да се запалят само ключалки.
 • Сушене от топла сешоар веднага след процедурата, което само прави допълнителни вреди, повишавайки чупливостта.
 • Предварителният тест за чувствителност към реагентите за боядисване не се прави. Особено подходящ за връзката в неизвестния производител като алергична реакция на организъм не е изключен.

Необходимо е да се помни, грешки при боядисване на косата са способни не само да развалят ръководител на чуете, но и да вредят на здравето. Съветите са прости, не е трудно да ги изпълнят, а резултатът ще бъде отличен, приятен и освежаващ настроението на собствениците на великолепни брилянтни пръстени.