Оцветяване от къна: третираме косата и се радваме на цвят

Оцветяване от къна: третираме косата и се радваме на цвят

Косата, независимо от стила и възрастта, много жени искат да се обличат с червен цвят на косата. Източните красавици отдавна дават на главата да чуят медна благородна сянка, като прилагат оцветяване на косата къна. Оттогава разменени в технологиите малко: продуктът и резултатът остават същите. Нека да разгледаме какъв ефект от използването на тази естествена боя, независимо дали носи полза или вреда, и колкото е правилно да боядисва косата къна.

Това е малко за хена: версии и обща информация

Прах за боядисване на косата с къна е направено от къна листа, това растение е широко разпространена в териториите на Индия, Египет, в страните от Близкия Изток. Тя е направена от долните листовки по метода на тяхното мастиране до състояние на фин "прах". Разделете два основни вида бои по териториален принцип:

 • Индийска къна;
 • Иранска къна.

Сега е малко за всяка версия. Индийската къна за коса по-скъпа, е възможно да изберете един от седемте основни тона. Благодарение на по-фино раздробяване за боядисване на косата къна от Индия по-удобно и по-бързо, тя е по-просто измита след процедурата. Също така хена иранска естествена, която е по-достъпна в цената, е по-скоро разпространена и дава същата сянка на медта. Както индийската къна, така и иранската решават редица проблеми с ритуалите, освен смяната на цвета. Попитайте: "И дали бременните жени могат да използват къна?"- Да, това е абсолютно безопасно.

Преди да използвате тонер, бъдете убедени в неговата свежест. Възможно е да се определи степента на валидност по цвят: тя трябва да бъде блато, кафявото потвърждава изтеклата дата на изтичане. Ако ви харесва повече елитна индийска къна, е възможно да я купите в специализирани магазини, включително в Интернет. Недвусмислено е да се отговори на какво е по-добре къна: индийска или иранска, трудна, зависи само от личните предпочитания. На абсолютна основа на иранската къна произвеждат ottenochny Fitokosmetik боя, тя се използва от търговската марка Artkolor.

Тъй като къна оказва влияние върху косата

Оцветяване от къна: третираме косата и се радваме на цвят Ако сте решили да боядисате косата къна, следните знания ще ви бъдат полезни. Естественият пигмент, който се съдържа в естественото боядисване, попада в най-горните слоеве на косата, без да споменава ядрото си. Индийската къна заедно с иранския не гарантира червен или меден цвят, сянката зависи от първоначалния тон на ключалките. Ако си гривна от светлокафяв или пепеляв сянка - да, оцветяването от къна наистина го прави слънчева. Собствениците на тъмни приказки от природата ще получат приятен златен или червеникав отлив, но за всяко изясняване на речта не върви. Ако ви обещая, че боята за коса на основата на къна може да се изясни, продуктът не е естествен.

Основното предимство, отличаващо оцветяването от къна, е медицинското въздействие върху структурата на космите и кожата на главата. Ако се използва боя къна, предимството ще бъде такова:

 1. Защита на главата на слуха срещу слънцето, морската вода, вятъра и други външни фактори. Естественото боядисване обгръща всеки косъм по цялата дължина, боята с къна е релевантна и безопасна през всички сезони на годината.
 2. Хена иранското естествено или малко по-различно в зависимост от производствената технология Индийската къна може да бъде представена по ваш избор, всеки от които ще даде на прическата визуална плътност и обем във връзка с обгръщащите свойства.
 3. Дълбок, наситен цвят, който осигурява редовно оцветяване на косата с къна. Пигментът се събира в космения косъм и става все по-интензивен при всяко повторение на процедурата.
 4. Борба срещу пърхота и възстановяване на балансираната работа на мастните жлези, която е свързана със състава на тонера. Преди боядисване косата къна, бъдете убедени, че една грива не е твърде суха.
 5. Редовното, но не прекалено често боядисване от къна помага да се възстановят пръстените.

Ако желаете да съживите главата на слушане без промяна на цвета от изхода, може да се окаже, че е естествена безцветна къна или нейната "сестра", хена индианка, също без сянка. По време на бременност е възможно и оцветяването с къна.

Как да се боя косата къна коса

Оцветяване от къна: третираме косата и се радваме на цвят Така че, решихте, и е крайно време да се разгледа как е правилно да се боя косата къна.

 1. Тестваме микс върху малка ключалка на непривично място. Този тест се извършва по-скоро не на алергична реакция, която при боядисване с къна на практика не се случва, а от получените цвят.
 2. Преди боядисване косата къна, измийте косата с шампоан, ги изсушете за по-удобно разпределение на боята микс малко.
 3. Нанесете крем върху ушите, челото и уискито, като се отдръпвате на милиметри от линията на растеж на косата, за да изключите нежеланата им пигментация.
 4. След като сте учили инструкцията, вие разтваряте прах и само в неметален контейнер.
 5. Започнете да рисувате с тилната област, като отделяте доста тесни ключалки на 2-3 см. Обработката на цялата дължина наведнъж, ще позволи да се избегнат небоядисани петна и да се намали времето за провеждане на процедура. Извършвайки оцветяване от къна, не запазвайте сместа, налагайте я забележим слой. Само по този начин е възможно да се получи еднакъв цвят.
 6. За по-бързо и силно проникване на пигмент е възможно опаковането на главата с полиетилен. Хена е по-добре дамите да пренебрегват това мнение, когато оцветяват косата с леки пръстени, в противен случай, вместо приятна рижинка, е възможно да се получи оранжев или морков сянка.
 7. Оставяме на работа: на блондинките - от 5 минути преди половин час до брюнетките - от 40 минути до 2 часа, пастата трябва да засегне справедлива коса 20 - 30 минути. Такава разлика се дължи само на факта, че тъмната коса абсорбира пигмент по-лошо, дори е възможно да напусне къна за нощта, след като е измита само сутринта. Колко задръжте миксирам върху главата, това е посочено в инструкцията, но си заслужава да се ръководи от предпочитанията.
 8. Необходимо е да се измие разбъркайте отделни ключалки, течащи с топла вода, по-добре е да се направи без шампоан. За да се улесни разресването след боядисване на косата с къна, е възможно да се прилагат по обичайния балсам.

Преди да бъде боядисана с къна, е необходимо да се разтвори.То става в рамките на 20 - 30 минути преди оцветяването с гореща вода или да се запълни през нощта с течност на стайна температура.

Какви нюанси могат да се постигнат с помощта на къна

За даване на различни нюанси, оцветяването на косата къна може да се направи с добавяне на натурални съставки:

 • Златният излив ще даде на косата на праха разведена вода с добавка на бульон от лайка, ревен, шафран или коричка от куркума;
 • Е полезно да се фиксира медна сянка от бульон от лук, който се използва като кондиционер или се добавя директно за смесване;
 • Ние се обличаме с главата на чутото в кестен, като добавяме направеното кафе или чай, бульон от балсами за смесване;
 • Възможно е да бъдете боядисани в шоколадов цвят, като се варят добре във вода за листа от къна овчарки;
 • Боядисването на косата от къна ще даде сянка на Бордо в случай на смесване на "подправки" червено вино, чай от хибискус, сок от цвекло или старши, също е възможно да се направи корен от мадрид за смесване.

Индийската къна, която съдържа няколко основни нюанса, ще бъде подходяща за създаване на ярко изображение. И ако henna на ирански природни нюанси главата на чувам в меден цвят на един сянка, индийската къна може да го даде и други модулации. Като пример за възможна цветова гама с използване на къна виж снимката по-долу:

Оцветяване от къна: третираме косата и се радваме на цвят

Това боядисване на косата от къна се извършва с максимална възвръщаемост на цвета, професионалистите препоръчват да се разрежда с течност с кисела среда. Как да боя косата къна по този начин: в същите пропорции, които са посочени на опаковката, ние смеси прах и кефир, сухо вино, чай или вода с лимон, оцет ябълков сайдер. За да не позволим peresushivaniye на пръстени, ние използваме лимон и оцет в разумни количества и е желателно само за мазнини тип коса. Ако да боя косата къна с добавка на "кисел вкус" цвят се оказва по-благородни и меки.

Не забравяйте, че за справедливата коса по време на ефекта на къна трябва да има ограничения, в противен случай цветът може да е прекалено ярък. Това правило е приложимо и за сива коса.

Отрицателни страни при боядисване от къна

По принцип боядисването на косата от къна не навреди на състоянието на гривата ви, но някои нюанси в крайна сметка не могат да ви бъдат приятни:

 • Иранската къна, както и индийската къна, практически не се отмиват;
 • Всеки тон, който се дава от индийската къна за косата, за да блокира други бои, е изключително трудно;
 • Възникват известни трудности при взаимодействието на ключалките, обработени от къна с боя: общият цвят може да се различава силно от това, което е посочено върху опаковката;
 • Ако започне да боядисва косата къна, вие не се стремите да изясните пръстени изцяло или отчасти, въпреки че няма да постигнете бял цвят, ще разваляте само състояние на глава на слуха;
 • Сивата коса, боядисана от къна, ще изглежда на общия фон малко по-ярко и по-светла;
 • Повтарящото се или честото оцветяване от къна може да укрепи прическата, която отрицателно влияе върху полагането;
 • При първото оцветяване от къна е трудно да се предвиди какъв цвят се оказва в резултат на това.

Ако за оцветяване боя за коса на основата на къна се предлага, бъдете убедени в естествеността си. Имайте предвид, че Henna индийската естествена не е в състояние да изясни пръстените и бялата изясняваща къна, която се дава за естествен прах, само химически фалшив. Тя може не само да разочарова с получения цвят, но и да направи вреда за косата сериозна.

Бои с къна

За да се даде на главата да чуе дългоочаквания червен нюанс, е възможно да се използва не само прах от къна в чиста форма. Боядисването на основата на къна насърчава по-меко, естествено оцветяване, е по-просто прилагано върху брави. Както и в случаите, когато се прилага кънка на иранската естествена или индийска къна, готовата боя няма да може кардинално да промени първоначалния цвят на главата на слуха, тя ще потъмнее най-много по тон.

Първи опаковане на естествени бои, внимателно проучване на структурата му. Ако боята за коса на основата на къна има агресивни компоненти в структурата, е по-добре да се въздържи от покупката, определено няма да донесе полза. Качествена боя на основата на къна   Не уврежда структурата на космите, за разлика от химическите съединения в постоянните бояджийски смеси, пигментът се абсорбира само в горния слой. Естествени бои на базата на индийската ТН къна на Ааш и "Лейди Хена", тяхната отенохнична палитра, която е доста богата, са най-известни и съставните елементи, полезни за гривата, са част от тях.

Оцветяване от къна: третираме косата и се радваме на цвят

Отговорите на онези, които вече са се опитали такава възможност, твърдят, че боята за боядисване на основата на къна добавя коприна и блясък на пръстени, улеснява разресването. Везни за багажника на всяка коса са затворени, както и при използване на индийски или иранската къна. Цветът се оказва близък до естествения,   Боя за коса на базата на къна оттенъци и тонът е леко по-светъл, а естественият сянка винаги се доближава до човека и хармонично изглежда.

Преди да направите оцветяване на косата от къна или боя на основата си, опитайте се да изпълните някаква подготовка. Когато се прилага къна, предимството ще бъде по-забележимо след прическа на повредените върхове. Те и толкова сухи, и оцветяване от къна ще лишат от тях последната влага. Или е възможно да тръгнете по друг начин: в рамките на 2-3 дни преди боядисване на косата къна, хранете ги с маска.

Между другото,   Боядисването на косата от къна не винаги дава незабавен резултат: може да е необходимо за пълно проявяване на цвят до три дни! Така че не се оплаквайте веднага, че възхваляваната индийска къна не се е забъркала, чака известно време и нейните свойства ще разкрият. Същото се отнася и къна ирански природен.

Сега знаеш   Как е правилно да боя косата къна, че не са имали неприятни изненади. Оцветяване на косата къна - доста лесен начин за опресняване на изображението и за съживяване на главата на слуха.