Какви маски ще бъдат по-добре за боядисана коса

Всяка боя за коса влошава състоянието им. Маската за боядисана коса помага да се елиминира вредата, която съставките, които се съдържат в боята, правят звънци. Влиянието на химикалите води до загуба на жизнената сила и блясък. За да възстановят здравето на боядисаната коса, собствениците често трябва да изразходват много енергия и средства.

Дали много съвременни жени могат да престанат да правят пръстени? Разбира се, че не. Но ситуацията не е отчайваща: домашните маски за боядисана коса ще запазят здравето си. И как да бъдем с структурите, предлагани от известните производители?

Ефективната на пръв поглед широко рекламирана медицина често не може да бъде сравнявана с козметичните средства, приготвени от ръцете, нито с лечебни свойства, нито с ниски разходи.

Въпреки това, не бива да изтъквате ниската цена на компонентите, избрани за маска. Тяхната задача - реконструкция на косата, насищане на клетките им с хранителни вещества и защита. Само природни продукти, които не предизвикват алергична реакция, могат да се справят с тази задача.

Освен това, маските, направени след оцветяване в домашни условия, не трябва да променят цвета на косата и по-скоро да ги повредят, т.е. компонентите не трябва да бъдат агресивни. Освен твърде активните съставки на структурата са способни да предизвикат дразнене на кожата.

При отчитане на всички тези фактори на маска за боядисана коса в домашни условия е възможно да се прави съвсем редовно.

Какви маски ще бъдат по-добре за боядисана коса

Какви компоненти най-много помагат да бъдат възстановени на косата?

То:

 • плодове;
 • пчелен мед;
 • Овощни билки;
 • Различни млечни продукти;
 • Растителни масла;
 • яйца;
 • Бира и дори коняк.

Някои от тях притежават не само възстановяващи се, но и оцветяващи свойства. Необходимо е да се помни, готвейки маска за възстановяване на боядисана коса. Само правилно вдигнатите компоненти ще позволят да се постигне най-положителен ефект от процедурата.

Рецепти на възстановяващите маски

Има набор от рецепти за възстановяване на маски за боядисана коса. Те предлагат да се бори срещу такива последици от химическото въздействие върху пръстените като сухота и загуба.

Възникването на пърхот и твърде активната секреция на хиподермичните мастните жлези могат да бъдат странични ефекти, които боята има.

Повечето препоръки се отнасят до реконструкция на косата след осветяване. Подобен вид оцветяване не е по-малко опасно за тяхното състояние, макар че не всички глави на слуха, но само някои от бравите му са изложени на процедурата на промяна на цвета.

Какви маски ще бъдат по-добре за боядисана коса

Маски за коса след осветяване

След подчертаването на клетка от пръстени особено се нуждаят от навлажняване и допълване с хранителни вещества. Подобна маска за мелоирановата коса в домашни условия често се приготвя от извара. Козметичните средства помагат да се възстанови тяхната увредена структура.

Би било хубаво да се прилага домашно приготвено сирене при процедури, но със своите придобиващи градски жени може да има проблеми. Като компонент е възможно да се използва и магазинът с високо съдържание на мазнини и без добавки. Има 2 варианта на маска за сирене:

 • Миксерът смесва 2 супени лъжици извара и 4 супени лъжици майонеза. Добавете зехтин (3 супени лъжици) към тях.

Теглото се разклаща до униформа и се нанася върху навлажнените пръстени. След половин час маската се отмива.

 • Зехтинът и репейът (на 2 супени лъжици) се добавят, за да се смесят от 2 супени лъжици извара и 2 сурови жълтъка.

След удара тежестта се налага върху косата. След 1 час тя се отмива.
При побоящата структура трябва да се добави растително масло в малките порции. В противен случай ще бъде трудно да се постигне еднородност.

Рецептата на маска за мелированких на косата, наранена и пресушена в салона, предполага да се възстановят плодовете и коктейла от мед. Нейната част е:

 • 1 плод от киви; 1/2 портокали; 1/2 банани; 2 ч. Л. Мед, събрани през пролетта.

Пюрето от плодове се смесва с течен продукт от пчеларството и се налага върху ключалката. За 1/4 часа теглото може да измие загрятата вода. Ако няма мед май, като компонент на козметичната маска е възможно да се използва всяка друга.

Основното нещо, което медът е естествен. Заквасеният продукт може да бъде затоплен: той ще стане течен, ще се удвои и ще се смесва по-добре с други съставки.

Преди да бъдете ангажирани с осветяването, добре е да си купите бутилка жива бира. Изплакнете със смеси на основата си ringlets ранени от процедурата.

По време на промиването структурата е леко разтрита в тях. Поставете шапка от полиетилен на главата и турван от кърпа. В рамките на един час измийте косата с топла вода (не повече от 36-37 ° С) с вода.

Главата се изплаква с инфузия на лайка или коприва. Изварата и суровите яйца влизат в структурата на маска, с изключение на бирата. Всички съставки се свързват в еднакви части.

Какви маски ще бъдат по-добре за боядисана коса

Маски с билки

Много маски за косата, наранени с подчертаване, се приготвят, внасяйки в структурата си билкови билки, по-точно, техните инфузии. В една от рецепти се предлага да се свържете:

 • 2 ч. Л. Коприва; 2 ч.л. риган; 2 ч.л. 2 ч.л. градински чай.

Растителните суровини трябва да се напълнят с чаша вряла вода. Охладете до 40 градуса инфузионен филтър и изтеглете.

 • 50 ml инфузионна смес от 2 супени лъжици мед. В маска е възможно да капете витамини (И, Е).

Топлата смес се нанася върху косата и след половин час се измива. Главата след процедурата може да се изплакне с останалата инфузия. Въпреки това, всички процедури, при които възстановяващите се маски се прилагат върху косата, е необходимо да завършите с изплакване чрез насипни треви или бульони.

Дали винаги е възможно да се включи коприва в структурата на козметичната маска? Тревата има ефект на боядисване върху пръстените, правейки ги по-тъмни. Тези, които не желаят да постигнат подобен резултат, трябва да отхвърлят заявлението си. Между другото, пръстени могат да бъдат боядисани и чрез инфузия на фармацевтичен лайка. Това, за разлика от коприва, изяснява косата.

Как да защитим кожата от последствията от оцветяването на косата?

Кожата след оцветяването на косата също има стрес. Нормалната активност на тъканите може да бъде възстановена с маска, в която са свързани:

 • Зехтин (2 супени лъжици); Кефир (1/2 чаши); 5-6 капки масло от чаено дърво.

С масивните движения хомогенната маса се нанася върху главата. Измийте го за половин час.
Често страничен ефект от химическото въздействие върху косата е чувството на сърбеж по кожата. Има и пърхот.

Ще помогне да се справят с подобни последици от оцветяването на пръстени:

 • Сок от лук и чесън зехтин;
 • Прясно изцеден лимонов сок.

Всички съставки в равни пропорции включват в структурата на маска. Прилага се за половин час. Главата се измива с шампоан и се изплаква със слаб разтвор на оцет или лимонена киселина. За изплакване е възможно да добавите малко етерично масло във водата, което ще ви помогне да неутрализирате характерната миризма.

Какви маски ще бъдат по-добре за боядисана коса

Също така настърганата ябълка ще ви помогне да се отървете от пърхота. Пюреното пюре се налага върху кожата и пръстените преди измиване на главата.

Възможно е да се отстранят необработените жълтъци. След биене от миксера добавете малко ароматно масло към тях. Жълтъците се търкат в главата и се оставят на него в рамките на 1/4 часа. След измиване на маска косата процес хранителни балсам. Маската с жълтъци се отразява на космическите крушки ukreplyayushche.

Маски за суха коса

Маските за коса след боядисване трябва да бъдат направени за тези, при които бодлите са склонни към сухота.

 • Най-простото средство за овлажняване и хранене на техните клетки - смеси от растителни масла (слънчоглед и рицин).

Те се смесват в равни пропорции (като правило, на 2 супени лъжици) и се затоплят до температурата на човешкото тяло. Маската трябва да се нанася много добре върху кожата на корени и косми. Маската за суха коса трябва да работи около 2 часа. След това се измива от шампоан за главата.

Мисия на следващата маска за суха коса - да ги възстановите по време на нощна мечта. Преди да се изтеглите в корените и пръстените, разбъркайте сместа от масла:

 • Розово (1 ч.л.); Бадеми (1 супена лъжица); Jojoba (1 супена лъжица); Репей (2 супени лъжици).

Сутринта главата се отмива.

Маската за суха боядисана коса с коняк не само ще ги насити с хранителни вещества, но също така ще направи по-наситено тон на пръстени. Желателно е жените и брюнетките с кафяви коси да използват коняк. Маската няма да има ефект на рисуване, ако вместо коняк да добави водка към нея.

Структура на средствата:

 • 1 жълтък; 1-2 ч.л. коняк (обемът на съставката зависи от дължината на косата); Сокът, който е изцеден от половин малък лимон; 1 супена лъжица масло от жожоба.

Най-напред смеси коняк с жълтък. Като добавим други компоненти, теглото се придава на еднородност. Той се разтрива на косми, а след това се разпространява по цялата дължина на пръстените. След половин час маската се отмива.

Какви маски ще бъдат по-добре за боядисана коса

Как да направя козметични маски?

Прекомерното хоби за процедури за реконструкция на косата няма да донесе полза. 2 пъти седмично са достатъчни, за да ги изпълнят. По-добре е да се прилагат маски на влажна коса (те са измити или не, няма значение).

Не трябва да прилагате средствата за възстановяване върху ключалките непосредствено след оцветяването им (желателно е да преминавате най-малко 2-3 часа). По-добре е да се въздържате от промяна на цвета на косата през лятото. През този период те страдат от слънчева активност, висока температура и ниска влажност.

Тези маски работят с максимална ефективност, след рисуването те трябва да бъдат затоплени с каучукова или полиетиленова шапка, а също и гъста кърпа или топъл шал. Вместо шапка е възможно да поставите върху опаковката главата.

Ако ключалките са боядисани в ярък цвят, за тяхното възстановяване не е необходимо да се използват структури с голямо количество масло. Той насърчава обезцветяването на пигмент. За вас не е необходимо и прекалявайте с маски.

В този случай техните компоненти не толкова много ще повлияе косата и кожата колко да неутрализира цвета на боя. Освен това, някои съставки при твърде дълъг контакт с кожата могат да предизвикат дразнене.

Измийте и изплакнете главата с топла вода. Високата температура е противопоказна на отслабените брави. Ако като част от маска има яйчен белтък, то от топла вода ще се обърне. Ще бъде трудно да го разделим от пръстените, без да им навреди.

След процедурата косата трябва да изсъхне естествено. Избършете ги с кърпа, особено не се препоръчва да изсушавате сешоара.