Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Правилно вдигната прическа благоприятно разпределя всички предимства на лицето и крие недостатъци. Косата със средна дължина позволява на въображението да се изясни и да създаде с тях всичко, което домакинята ще пожелае.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Как да изберем прическа на коса със средна дължина

Първото, което е необходимо да се направи при избор на прическа, е формата на лице. Както при случая с грим, естествените данни решават всичко. Общо има 5 форми на лице:

 • Кръгли - немаркирани скули, закръглени бузи, закръглена брадичка;
 • Овални - бузите се стесняват до основата, с най-широко място в областта на скулата и брадичката, която е леко закръглена;
 • Квадрат - ниско чело, широка челюст, вертикалната линия е точно проследена върху храмове, бузи и брадичка;
 • Правоъгълна - равна ширина на храмове и бузи, високо чело, дълга брадичка;
 • Триъгълна - мека форма на челюстта без остри линии, тясна брадичка, най-широката линия на лицето е проследена в веждите.

Всяка форма на лице е по свой начин красива и има предимствата с недостатъци. Много е лесно да се определи формата на лице - да се направи пред огледалото достатъчно добро осветление, да се събере косата в опашката или гулката и да се охарактеризират три точки: челото, брадичката и зоната на очите.

След като ги оценихме, е възможно да се направи заключение относно формата на лицето и след това да се избере подходяща прическа:

 1. Овалното лице - като параметри на тази форма почти идеално, ще приближи почти всяка прическа;
 2. Кръгът - къдриците или многостепенните фрагментарни прически (боб) ще бъдат идеални. Ако косата е равна, най-добрият вариант са падащите брави или дълъг асиметричен удар;
 3. Квадрат - добре ще приближи прическа с ченге, когато дължината на косата е малко по-ниска от челюстта. Ако косата директна, те е възможно да се държат уволнени, и тук curling трябва да бъдат отрязани многослойно. Бретонът може да се носи във всякаква форма (права, градуирана, многослойна). За да направите линии е по-мекото изясняване на брави близо до лицето ще бъде в състояние;
 4. Правоъгълна - заслужава си да направите избор за пръстени, покриващи уши и очертаване на контур. Ще бъде добре да погледнете настрани на брега или на асиметрична прическа с великолепни храмове;
 5. Триъгълна - това лице ще бъде пригодено за странично разделяне на косата и падащите ключалки. На челото може да се скрие падащият взрив под формата на арка.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Разбира се, много неща зависят и от структурата на косата, от тяхното здраве. Поради тази причина е необходимо да се обърнете към висококвалифицирани майстори, защото техните знания и опит ще могат да ви помогнат да изберете идеалния вариант.

Модни женски прически със средна дължина: последните тенденции

Последната тенденция в света са обикновени прически, които изглеждат най-естествено и не изискват дълго изморително полагане. Но в същото време и смели прически - плодовете на дизайнерското въображение не са по-малко актуални днес.

На кои прически да дадете предпочитания днес?

Каскадата - девет жени предпочитат да направят каскадата от десет и независимо от дължината и гъстотата на косата. Прическата прилича напълно на всеки човек, независимо от формата и вида му. Опции за прическа:

 1. Raznourovnevy ключалки, които гладко се спускат;
 2. Каскадата по цялата дължина или само върху брави, обграждащи лице;
 3. Каскадата с наклонен дълъг взрив.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

В градуса прически - същата каскада, но с остър преход между брави. Опции за прическа:

 1. Замяна на еднакви брави от една страна и отрязани с друг (ъгъл от 45 градуса);
 2. Комбинация на една дължина от няколко остри нива. Те могат да бъдат 2 или 3.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Кафето - тази прическа може да се пренесе в класическа, но постоянно променяща се. Днес има повече от 10 варианта на тази прическа, но наскоро са особено популярни:

 1. Удължената дължина на каретата се увеличава по-близо до човека;
 2. Постепенната грижа е карет с брави, които са допълнени с директен взрив;
 3. Ultrashort - карет, където максималната дължина на косата е равна на нивото на лъка на ушите.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Прическа боб - благодарение на простотата и универсалността тази прическа е избрана от много жени днес. През този сезон на първо място неговите вариации:

 1. Боб с разширените брави близо до човека;
 2. Текстурални - при тази опция върховете на косата режат кратък стълб и леко се изтъняват;
 3. Асиметричните дизайнери предлагат да се разпределят с асиметрия косата в предната или тилната зона и да се добавят към тях разширените ключалки в средата;
 4. Боб с обръснат нос - любители на къси прически ще оценят тази вариация. Предвид класическата дължина на косата и най-късото.

Освен тези класически прически, допълнени със свежите дизайнерски решения, има и асиметрични прически и ярки боядисани отделни ключалки.

Женски прически за фина коса със средна дължина

Фината коса винаги изисква за себе си специално и редовно внимание. Поради прекомерната мекота те бързо се изплъзват и напълно губят обема си. Ето защо е важно да се обмислят всички функции и да се избере прическа, която да добави към тях обем.

Необходимо е да се вземе и дължина, тъй като прекалено дългите фини коси губят обема си в рамките на 1-2 дни, а накратко - са силно електрифицирани и изглеждат като облак над главата.

Следователно е добре да знаете, че:

 1. Прическата трябва да е женствена, леко кръгла;
 2. Те не могат да бъдат изтънени - това е безполезно и вредно;
 3. Биоелектрическото или kolorirovaniye ще бъде отличен вариант;
 4. Светлите нюанси ще направят косата визуално течна и тъмна - ще добави обем;
 5. Размерите се увеличават и когато се открояват.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Оптималните прически за този вид ще бъдат:

 1. Обичайна прическа - "кратко стълбище";
 2. "Италиански";
 3. Cascade;
 4. Боб с градуирани пръстени;
 5. Пикс с увеличена дължина.

Прическата трябва да бъде избрана според формата на лицето, очите и носа.

С взрив или без?

Дори постоянни тенденции - например, един взрив са модерни. Много момичета предпочитат да не покриват лицето с излишни брави, обяснявайки го с факта, че е възможно да се експериментира постоянно с изображение.

Въпреки това има такива момичета, които стават по-красиви и са по-женствени с взрив. На въпроса "Дали да направим бум?" Няма категоричен отговор. Има набор от различни опции:

 • косо;
 • завършва;
 • Разреден;
 • удължен;
 • нисък;
 • права;
 • асиметрична.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Успешно вдигнатата форма на бретон може да скрие прекомерно широкото лице, да разшири тесните си или да подчертае функциите. Затова, за да решите да направите взрив или не, е необходимо самостоятелно или чрез квалифицирани майстори.

Женски прически на къдрава коса със средна дължина

Увитата коса е идеална възможност за работещите трудни момичета, които нямат време. Те не изискват полагане, дълги седейки пред огледалото или комплекти от средства за полагане.

Прическата винаги изглежда женствена и дава на всяко изображение елегантност. Макар че въпреки набор от предимства, собствениците на къдрава коса трябва да изберат прическа, изключително предпазливо. Перфектно ще им е удобно:

 • Класическа карета - за момичета с дебела, вълнообразна коса;
 • Завършената грижа - за собствениците на подчертани къдрици и пръстени;
 • Боб с леко нарязване - за момичета, чиято коса се върти в малък пръстен;
 • Каскадата - перфектно ще задоволява момичетата с косата до раменете и желанието да се променят постоянно.

Всяка прическа на въртящата се коса може да бъде добавена с наклонен удар. Тя ще добави яснота към линиите и изчерпателността на изображението.

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Асиметричните и завършени прически: на кого ще отидат?

Момичетата, които правят избор за необичайни, радикални прически, никога не остават без надзор. Обикновено изборът попада върху градираните или асиметрични опции, които придават на образа на жената лекота и лекота. Въпреки това не може да отговаря на всички такива прически.

Възможно е да се направят някои вариации в асиметричните прически, късото боб, каретата на крака, завършена от карет, бобен кард. Такива прически ще изглеждат перфектно на жените с:

 • кръгло лице;
 • Фина права коса;
 • Тънките къдрици
 • С остра или дълга брадичка;
 • С широки скули.

Те са перфектно съчетани с раздяла в средата и бретон. Ако момичето притежава някои от споменатите по-горе данни, струва си да се опитате да направите такава необичайна прическа!

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Нагоре на женски прически при средна дължина на косата за жени след 40 години

С възрастовите линии на жената да се променят и да се освежат и да изглеждат като цяло по-млади, е необходимо да се вземе правилната прическа. Ще бъде подходящ за жени, които вече са отбелязали перфектно 40-та годишнина:

 • Класически боб или боб със зададения контур;
 • Обем прически, многослойни - това може да бъде просто кратко стълбище, разширеният карет на крака или градуиран боб;
 • Се грижат за права коса;
 • Прическа с разширени брави отпред за жени с дебела коса;
 • Класическата или градуирана каскада;
 • Всяка възможност за взрив.

Оформените прически подмладяват, правят лице свежо и напълно крият дефекти на кожата. Не трябва да мислиш какво след 40-та красота изчезва - просто се изисква мъдрост, че е правилно да я покажеш!

Женски прически със средна дължина с взрив и без: типове, снимка

Полагане и прически: съвети за запис

Косата, без да се оставя много бързо, губи здравето си, а болезнените ритуали никога не изглеждат красиво. За да се избегне такова тъжно напускане, следва:

 • Да изберете излизане, което се изисква по вид и структура на косата;
 • Когато винаги се използва термозащитно оборудване за защита на косата;
 • Е редовно да се организира деня на отнемане на косата и да се нахрани с естествени маски;
 • Да изсушават косата по естествен начин и да не използват сешоара без излишна нужда;
 • Във времето да се режат разделените краища;
 • Е активно да се храни с коса с балсами;
 • Да се ​​храните правилно;
 • Да не измиваш косата с гореща вода.

Косата е показател не само за красотата на момичето, но и за нейното здраве. Те изискват правилното напускане и внимателно отношение. Правилно вдигната прическа, естественост и здравословна коса са тайна на красотата и привлекателността!