Бар маска за коса в домашни условия

Бар маска за коса в домашни условия

Здравейте, скъпи читатели. Нашите пролет, дървета и цветя миришат сладко. Вече цвят бяла акация. Имаме под прозореца цялата градина на акация, така че имахме късмет.))) Истината, че акация цъфти не много, но въпреки това е възможно да се възхищаваме на красотата на цъфналите дървета. И тъй като мирише, да не го прехвърляте. Пчелите "обират" целия ден близо до цветя от акация. Времето ни задоволява няколко дни с топлина, въпреки че имаше дъждове. Сега топло, само за да ходи. Децата вече не с готовност отиват на училище, има желание да прекарват повече време на чист въздух. Но лятото, ваканцията, децата вече ще имат почивка. Пишете как вашето време. Как се чувстваш? Както винаги в денонощието реших да споделя с вас рецепти от маски за коса. Е, когато в деня, за да се отдадат на себе си)))

Много ми харесва да правя маски за коса в домашни условия. За мен много добри рецепти вече са събрани. Разбира се, понякога използвам закупени маски, но въпреки това периодично се връщам към приложението на рецепти за къщата.

Днес искам да споделя с вас рецепти за домашни бръмбарски маски. Маски от мая са много прости и ефективни. Маските добавят обем, гланц, здравословен поглед към косата. Големият плюс е, че структурата на маската е естествена. Минимални разходи и максимален ефект.

Известно е, че маята е добър източник на витамин В. Маята е подходяща за укрепване, възстановяване и лечение на косата. Маските се прилагат както за мазнини, така и за суха коса. За подготовка на маска използвайте дрожди в брикети (пресованата мая) и суха мая.

Структура на дрождите: бели, мазнини, вода, въглехидрати, калий, магнезий, калций, натрий, флуор, цинк, йод, молибден, PP, B1, B2, B9 витамин.

Бар маска за коса в домашни условия

На ред с блясък на косата, в резултат на прилагането на бурни маски, появата на косата се подобрява, косата изглежда по-здрава.

Маските с нанасяне на дрожди помагат да се спре косопада и да се ускори растежа им. Разбира се, от едно прилагане на маска да говорим за такива резултати рано. Маски с дрожди, както и всяка друга, е необходимо да се направи чрез курсове. Но още от първото приложение е възможно да видите супер гланц и лекота на косата.

Освен горепосочените предимства, бръмбената маска все още много добре храни и укрепва косата.

За маски е възможно да се използват пресовани или сухи мая. Но обикновено използвам пресовани, могат да бъдат закупени във всеки магазин, в супермаркет или на пазара. Цена на маята много ниска. Най-важното е, че погледнете датата на изтичане на мая. Не купувайте мая с изтекъл срок на годност. Такава мая дори не е подходяща за маски. Използвайте винаги прясна мая.

Бар маска за коса в домашни условия

Как често е възможно да се правят бурни маски? Препоръчвам да правите всички маски по курсове. 10-12 процедури. Маската се извършва веднъж седмично. След курс от маски е необходимо да си починете. Ако е необходимо, курсът може да се повтори.

Дали остави бръмбара маски миризма на косата? Маски, като част от които има дрожди, оставят миризма на косата. Толкова е. Но е възможно да премахнете миризмата, като изплакнете косата с вода с ябълков оцет или вода с лимонов сок.

Рецепти от бурни маски

Като правило, бурна маска за коса в домашни условия, е лесно да се подготви, да бъде необходимо само малко време, както в структурата мая, и дрожди трябва да се активира.

Преди да приложите тест за маска, дрождите могат да причинят алергична реакция. Обърнете внимание и на допълнителни съставки. Нанесете маска само след тестване. Като правило, маски за тестване на косата близо до ухото.

Нанесете маска върху кожата близо до ухото и изчакайте минути. При липса на изгаряне, зачервяване, раздразнение, е възможно да се прилагат бурни маски. Но трябва да се има предвид индивидуалната непоносимост към дрожди и други компоненти на маска.

Основният процес на бурните маски е процесът на ферментация, поради което се създават оптимални топли условия. След като рисувате маска, обвийте главата с целофанов филм и загрейте кърпа.

Време на маска от 30 до 40 минути, по-дълго не трябва да държите овчари маски.

Измийте шампоан за маска и топла вода и със сигурност изплакнете косата с воден разтвор с ябълков оцет.

Маска за блясък на косата

Състав за маска:

 • 25 грама от пресованата мая
 • 0,5 чаена лъжичка мед
 • 1 жълтък

За подготовка на маска е необходимо да се разкъсат 25 грама мая, за да се разтвори в няколко лъжици топла вода.

Бар маска за коса в домашни условия

Добавете към тях мед и жълтък, разбъркайте, оставете за около 20 минути на топло място. Нанесете маска върху корените на косата и я оставете за около 30-40 минути. Измийте шампоана.

Тя не е единствената маска, която помага да се прибави към лекота и блясък на косата. Има много различни проверени рецепти, при които е възможно да се погледне в статията: "Маски за коса блясък".

Маска за растеж и укрепване на косата

Състав за маска:

 • 1 Чл. Пълна лъжица мая
 • 0,5 захарна тръстика
 • 1 супена лъжица вода
 • 2 лъжици горчица
 • 1 лъжичка мед

За приготвяне на маска микс лъжица дрожди със захар и вода, оставете за около 20 минути. След това добавете горчица и мед. Ние смесваме всичко. Ние разпространяваме маска върху корените на косата и си тръгваме за около 40 минути.

Маски за суха и чуплива коса

Състав за маска:

 • 200 грама кефир
 • 1 супена лъжица мая

За подготовка на маска е по-добре да използвате кефир по-мазно, преди да се затопли. В кефир, за да разтворите лъжица мая и да излезете около 20 минути. След това е необходимо да се приложи маска на косата и корените. Загрейте главата и отпуснете за 40-50 минути. Измийте шампоана.

Състав за маска:

 • 50 грама дрожди
 • 2-3 супени лъжици зехтин
 • 1 жълтък

Бар маска за коса в домашни условия

Следната маска включва зехтин, мая и жълтък. За приготвянето на маска мая трябва да се натроши в купа, за да добавите към тях един жълтък и масло.

Mix се оказва доста плътен. Оставете маска за около 20 минути преди разтваряне на мая. След изтичане на времето маската се смесва отново и се нанася върху косата. Раздайте маска на цялата дължина на косата.

Маска за фина коса

Състав за маска:

 • 2 супени лъжици мая (възможно е да се използва суха или пресована)
 • 2 часа лъжица захар
 • 2 супени лъжици топла вода

В тиган смесете мая, вода и захар. Заминаваме за 30-40 минути на топло място. Необходимо е за ферментация на мая. Ние разпространяваме маска на цялата дължина на косата.

Маска за укрепване на корените

Състав за маска:

 • 25 грама мая
 • 2 супени лъжици вода
 • 2 супени лъжици сок лук
 • 1-2 супена лъжица масло от репей

Разтворяваме дрожди във вода, оставяме 20 минути. Ние сме ги смесваме с лук сок и репей масло. Нанасяме маска върху корените на косата.

Лукът сок много ефективно помага да се спре загубата на коса и да се укрепят корените. Също така лук маски се прилагат за растежа на косата. За маски лукът се раздробява (чрез миксера или месомелачката), през марля изстисква сок.

Вече опитах много различни маски, някои от които са приятни, други не присъстват. Но всичко в този свят е относително, което е подходящо за един човек, не може да се подхожда на друг и обратно.

Вашето мнение е много интересно за мен. Независимо дали сте прилагали бурни маски на косата? Споделете, проверените рецепти. Ще ви бъда много благодарен.